Știți care este corespondența vertebrelor coloanei cu organele corpului și care sunt BOLILE provocate de slaba funcționalitate a nervilor transmițători?

0
1853

ȘTIAȚI CĂ – Toate organele interne au conexiune directă cu nervi specifici ce își iau informațiile despre felul în care trebuie să lucreze, în coloana vertebrală? Astfel, toate disfuncționalitațile organelor noastre interne sunt datorate felului în care aceaste informații sunt transmise? Orice mică problemă resimțită de noi ca și jenă sau durere, până la manifestarea unei boli, are ca bază de pornire disfuncționalitatea în citirea informatiei funcționării corecte de către organ, întrucât la nivelul coloanei vertebrale, nervul responsabil cu transmiterea informației este ștrangulat, răsucit sau tasat.

Vă prezentăm mai jos corespondențele fiecărei vertebre a coloanei cu organele și bolile ce pot fi generate de o slabă funcționalitate a nervilor transmițători:
• C1 – Este vertebra responsabilă cu transmiterea la nivelul capului a sângelui, este responsabila de conexiunea întregului corp cu glanda pitulitară, este conectată la nervii scalpului și nervii faciali, urechea internă și externă, de asemenea, la sistemul parasimpatic. O slabă funcționalitate a acestor conexiuni a nervilor la nivel de coloană, poate degenera în: dureri de cap, nervozitate, insomnie, tensiune, migrene, căderi nervoase, amnezie, oboseală cronică, amețeli.
• C2 – Este vertebra responsabilă cu transmiterea informațiilor de functionare a ochilor și nervilor optici, nervul audtiv, sinusuri, osul mastoid, limbă, frunte. O slaba funcționalitate a acestor conexiuni a nervilor la nivel de coloană, degenerează în sinuzite, alergii, dureri ale globilor oculari, zgomote în urechi, neclaritate a vederii, strabism, surzenie.
• C3 – Este vertebra responsabilă cu transmiterea informației catre pomeți, urechea externă, oasele faciale, nervul trigemen. O slabă funcționalitate a acestor conexiuni ale nervilor poate conduce la nevralgii, nevrite, acnee și coșuri, eczeme.
• C4 – Este vertebra responsabilă cu transmiterea informațiilor de funcționare a nasului, limbii, gurii și Trompa lui Eustachio. O slabă funcționalitate a acestor nervi transmițători ai informației poate duce la simptome sau pusee febrile, curgerea nasului, rinite, pierderea auzului, adenoizi.
• C5 – Este vertebra responsabilă cu transmiterea informațiilor de functionare a corzilor vocale, glanda tiroidă și glandelor conexe gâtului, faringe. O slabă funcționalitate a acestor conexiuni, poate duce la simptome ale laringitei, răgușeală, boli ale cavitații bucale, gingivită.
• C6 – Este vertebra responsabilă cu transmiterea informațiilor de funcționare optimă a mușchilor gâtului, ale umerilor și amigdalelor. O slabă funcționalitate a acestor conexiuni conduc la simptome cum ar fi: înțepeneala gâtului, dureri ale părții superioare a brațului, amigdalită, tuse cronică.
• C7 – Este vertebra responsabilă cu transmiterea informațiilor de funcționare optimă a glandei tiroide, oaselor umerilor, coate. O slaba funcționalitate a acestor conexiuni, provoacă manifestări precum bursită, răceli, dereglarea glandei tiroide.
• T1 – Este vertebra responsabilă de funcționarea optimă a întregii mâini, în special a părții de jos a coatelor, încheieturile mâinilor și degete, esofag și traheea. Slaba funcționalitate a acestor conexiuni conduce la astm, tuse, dificultate în respirație, scurtarea respirației, dureri ale părții inferioare a mâinilor.
• T2 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a inimii, incluzând valvele și muschiul inimii, plus arterele coronariene. Slaba funcționalitate a acestor conexiuni, duce către toate tulburarile de inimă, începând cu aritmia până la infarct, dureri în zona pieptului.
• T3 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a plămânilor, bronhiilor, pleura, pieptul, sânii. Slaba funcționalitate a acestor conexiuni duce la bronșite, pleurezis, pneumonie, congestie pulmonară.
• T4 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a vezicii biliare și a canalului biliar. Slaba funcționalitate a conexiunilor acestora duc către problemele disfuncționale a bilei, icter, zona zoster.
• T5 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a ficatului, plexului solar și a sistemului circulator. Slaba funcționalitate a acestor conexiuni poate genera manifestari neplăcute datorate funcționării defectuoase a ficatului, febră, tensiune arterială, circulație defectuoasă a sângelui, arterită.
• T6 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a stomacului. Slaba funcționalitate a conexiunilor poate duce la crampe ale mușchiului stomacului, tulburări de digestie, arsuri stomacale, dispepsie.
• T7 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a pancreasului și duodenului. Slaba funcționalitate a conexiunilor poate degenera în ulcer duodenal și gastrite.
• T8 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a splinei, iar slaba funcționalitate a conexiunilor duce la rezistență scăzută, epuizare.
• T9 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a glandelor suprarenale. Slaba funcționalitate a conexiunilor acestora determină alergii și urticarie.
• T10 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a rinichilor, iar slaba funcționalitate a conexiunilor duce la probleme în funcționarea rinichilor, artrita, ingroșarea arterelor, oboseală cronică, nefrite, pielite.
• T11 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a uterului și a aparatului urinar (vezica și canalul urinar), slaba funcționalitate a conexiunilor duce la probleme de piele, cum ar fi acneea, cosuri, eczema, senzatie de arsuri ale pielii.
• T12 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a intestinului subțire și a limfei. Slaba funcționalitate a conexiunilor poate conduce la reumatism, dureri intestinale datorită excesului de gaze, sterilitate.
• L1 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a intestinului gros, inelelor inghinale. Slaba funcționalitate a conexiunilor acestora pot conduce la constipație, colită, dezinterie, diaree, hernie.
• L2 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a apendicelui, abdomenului și partea superioară a picioarelor. Slaba funcționalitate a conexiunilor poate duce la crampe musculare, dificultăți în respirație, varice.
• L3 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a organelor sexuale, uterului, vezicii urinare, genunchilor. Slaba funcționalitate a conexiunilor acestora poate duce la probleme ale vezicii urinare, dureri menstruale și menstruații neregulate, menstruații atipice, avorturi spontane, impotență, sterilitate, dureri ale genunchilor.
• L4 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a prostatei, mușchilor spatelui, nervului sciatic. Slaba funcționalitate a conexiunilor acestora pot duce la sciatică, lumbago, urinare dificilă, dureroasă sau prea frecvente, dureri ale mușchilor spatelui.
• L5 – Este vertebra responsabilă cu funcționarea optimă a părții de jos a picioarelor, gleznelor și labele picioarelor. Slaba funcționalitate a conexiunilor acestora atrage dupa sine o slabă circulație a sângelui la nivelul picioarelor, glezne umflate sau glezne fragile, picioare reci, slăbiciune în puterea picioarelor, cârcei la picioare.
• Osul sacru – Este parte a coloanei responsabilă cu functionarea optimă a oaselor șoldurilor, mușchilor feselor. Slaba funcționalitate a conexiunilor acestora atrage după sine dureri ale osului sacru și deformarea coloanei prin curburi atipice.
• Osul coccis – Este partea coloanei responsabilă cu functionarea optimă a rectului și anusului. Slaba funcționalitate a conexiunilor acestora, atrage după sine probleme cu hemoroizii, prurit, dureri ale osului coccis în poziția șezut.

Cu toții cunoaștem metodele de tratare a manifestărilor simptomelor celor enumerate mai sus. De asemenea, fiind într-un secol al informației, știm că tratamentele medicamentoase sunt cele care ameliorează simptomele, nu intodeauna și cauzele. Prima cauză a apariției oricarei boli, la nivel fizic este funcționarea defectuoasă a organului, datorită întreruperii canalului de informare ce există în coloană. Informația este primită, de fapt, de la creier, prin coloana vertebrală, iar coloana transmite mai departe informația catre organ. Organul funcționând defectuos, începe să devină sensibil la factorii de mediu, astfel, dacă se mai adaugă factorii de stres întâlniți la tot pasul, încet, încet, simptomul se cronicizează.
Equilibrium.


Mangalia News, 05.04.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply