CL Mangalia a votat majorarea burselor elevilor | În zona ”Prichindel” din Neptun s-a aprobat studiul de prefezabilitate destinat unei tabere pentru elevii din alte județe, care vor să vină pe litoral

0
563
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

CL Mangalia a votat majorarea burselor elevilor | În zona ”Prichindel” din Neptun s-a aprobat studiul de prefezabilitate destinat unei tabere pentru elevii din alte județe, care vor să vină pe litoral.

Consiliul Local Mangalia a aprobat, luni, într-o ședință ordinară desfășurată online, mai multe proiecte de hotărâre cu caracter social și administrativ, inițiate de primarul Radu Cristian. Astfel, bursele școlare au fost majorate, pentru a motiva elevii să obțină rezultate cât mai bune la învățătură. Pentru elevii care beneficiază de burse de merit, suma s-a majorat de la 80 la 140 de lei, pentru beneficiarii burselor de studiu şi sociale, sumele alocate au crescut de la 60 la 120 de lei, respectiv de la 55 la 100 de lei. Pentru elevii care obţin burse de performanţă, suma se menține la valoarea anului școlar anterior, respectiv 200 de lei. Printre proiectele adoptate se mai numără și cel privind organizarea rețelei școlare, în anul 2021-2022.

Cu aceeași ocazie, aleșii locali au mai votat proiectul de hotărâre privind acordarea unor ajutoare fianciare pentru preșcolarii și elevii proveniți din familii defavorizate, care locuiesc în zonele Barieră, Herghelie, IAS, Fruviileg, Zootehnie. „De mai mulți ani ne îngrijim de acești copii să aibă transport gratuit la unitățile de învățământ din oraș, hrană, îmbrăcăminte și rechizite, pentru că ne dorim ca ei să meargă la școală și să nu abandoneze din cauza lipsurilor materiale”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Edilul a mai inițiat un proiect destinat tuturor elevilor din celelalte județe ale țării, care vor să vină în tabără, pe litoral. Aleșii locali au aprobat studiul de prefezabilitate al acestui proiect, care vizează  construirea a 7 imobile-spații de cazare, în zona ”Prichindel” din stațiunea Neptun. Locurile de cazare și agrement vor dispune de spații de servit masa, bucătărie, spații de depozitare, administrative, cabinet medical, terenuri de baschet, volei, piscine, locuri de joacă etc. Cele 7 corpuri de clădire cu regim de înălțime P+1E și o capacitate de 140 de paturi vor fi edificate, prin reamenajarea bazarului „Prichindel” din stațiunea Neptun, cu scopul extinderii activităților extracurriculare, într-un cadru educațional adecvat, dar și pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, în zona de sud a litoralului.


Mangalia News, 31.03.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply