Ana-Maria Cătănoiu, Elmira Cherim și Andrei Mocanu sunt câștigătorii Concursului bilingv de benzi desenate ”PIF vizitează Mangalia”, organizat de Biblioteca Franceză ”Artur Rimbaud” din localitate

0
1801

BIBLIOTECA FRANCEZA MANGALIA – 20 MARTIE 2021 – DE ZIUA FRANCOFONIEI: Prima EDIŢIE A CONCURSULUI BILINGV DE BENZI DESENATE PIF VIZITEAZĂ MANGALIA a reușit!

Într-un final, cu mare bucurie, vă anunțăm numele câștigătorilor în această zi dedicată Francofoniei! Scopul acestui concurs BD este de a promova și a consolida identitatea
culturală franceză în România și totodată de promova obiectivele turistice ale orasului Mangalia la nivelul international.

Elevii desemnați pentru acordarea premiilor speciale atribuite de desenatorul român Mircea Arapu sunt:
– Pe locul I: Cătănoiu Ana-Maria, Liceul Teoretic Callatis;
– Pe locul II: Cherim Elmira, Liceul Teoretic Callatis;
– Pe locul III: Mocanu Andrei, Școala Gimnazială Gala Galaction.

Diplomele și premiile acordate din partea lui UFE – Union des Français de Etranger – vă așteaptă la Biblioteca Franceză.

Un Grand Merci adressé à Jean-Michel Invernizzi (UFE) et Mircea Arapu pour le soutien et confiance!

Lista câștigătorilor și a celor 18 planșe selectate pentru finala oficială. Calitatea planșelor a depășit așteptările noastre! Participanții au fost creativi și inspirați, fie ca au compus în limba franceză sau limba română! Fiecare planșă a avut un interes deosebit. Muzeul de Arheologie, Casa de Cultură și fresca ei, Farul Genovez, Ruinele antice, plajele sau locurile de distracṭie au reprezentate prin desen. Ansamblul de planșe se poate citi că un adevarat ghid turistic. Selecția a fost realizată pe grupe de vârstă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Școli participante: Scoala Gimnazială nr.1, Scoala Gimnazială nr.3, Scoala Gimnazială nr.5 Gala Galaction, Colegiul Economic Mangalia, Liceul Teoretic Callatis, Scoala Gimnazială Limanu-2Mai.

Felicitări tuturor elevilor și profesorilor care i-au îndrumat! Elevii sunt așteptați la Biblioteca Franceză pentru a-și ridica diplomele. #PifMangalia2021 #RevistaPif #PIF

Marine LE JEUNE, Biblioteca franceza ”Arthur Rimbaud”, Direcția Cultura și Sport Mangalia, Romania.


Mangalia News, 19.03.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply