Olimpiada de Benzi Desenate, ediția a II-a, 2021 | Tema și Regulamentul de desfășurare

0
707

Olimpiada de Benzi Desenate, ediția a II-a, 2021. Tema și Regulamentul de desfășurare.

Tema acestei ediții: Poveștile campionilor olimpici ai României. Eroii sportului românesc.
Lucrările trebuie să abordeze:
– povestea unuia sau mai multor campioni olimpici ai României.
– spiritul olimpic;
– una dintre valorile olimpismului: excelența, spiritul de echipă, prietenia, fair play-ul, toleranța, respectul, bucuria aflată în efort, echilibrul dintre corp și minte.
Regulament de desfășurare:
1. Condiții de participare: concursul este destinat doar școlarilor și elevilor (clasele I – XII).
2. Specificații tehnice: metoda de lucru trebuie să respecte etapele realizării unei benzi desenate: desen în creion, contur, culoare (creioane colorate, carioci, tempera, acuarelă) sau alb-negru cu nuanțe de gri. Se va lucra pe vertical.
3. Dimensiunea lucrării:
format A4 pentru clasele I – IV
format A3 pentru clasele V – XII
4. OBLIGATORIU: În partea de sus a lucrării trebuie trecut tiltul poveștii și numele autorului (elevului), iar în partea de jos a lucrării trebuie trecute clasa, școala și orașul / comuna. Lucrările care nu vor conține aceste detalii, vor fi eliminate din concurs.
5. Participanții vor concura în următoarele grupe: clasa I, clasa a II-a, clasa a II-a, clasa a IV-a, clasa a V-a, clasa a VI-a clasa a VII-a, clasa a VIII, clasa a IX-a, clasa a X-a, clasa a XI-a, clasa a XII-a.
6. Lucrarea trebuie să fie realizată de un singur elev care-și asumă originalitatea subiectului, a poveștii în benzi desenate. Orice idee copiată, va fi eliminată din concurs.
7. Lucrarea de bandă desenată trebuie realizată pe o singură pagină /planșă. Fiecare concurent poate participa cu o singură o singură pagină /planșă. Participanții care vor trimite mai mult de o pagină, vor fi eliminați din concurs.
8. Paginile / planșele de bandă desenată ale participanților vor fi trimise prin transfer electronic (weetransfer) via email, scanate la rezoluția 300 dpi, in format jpg, până la data de 15 iunie 2021. Orice lucrare primită după această dată va fi eliminată din concurs.
9. Înscrierea paginilor / planșelor de bandă desenată în concurs se face DOAR prin intermediul bibliotecilor școlare, județene, orășenești și comunale. Fiecare bibliotecă va trimite o listă cu participanții la concurs, împreună cu planșele scanate, DIRECT la adresa [email protected]
10. Prin înscrierea și participarea la concurs, fiecare școlar / elev declară că este autorul unic al lucrării şi posedă drepturile de autor personale şi economice asupra acesteia, iar lucrarea în speță nu va aduce prejudicii asupra drepturilor sau intereselor unor terţi.
11. Organizatorii concursului nu își asumă nici o responsabilitate privind eventualele încălcări ale dreptului de autor.
12. De asemenea, prin înscrierea în concurs, școlarul / elevul își exprimă acordul cu utilizarea lucrării, parțial sau integral de către organizatori, în scopul promovării Olimpiadei de benzi desenate, cât și pentru realizarea unor expoziții cu cele mai bune lucrări intrate în concurs.


Mangalia News, 05.03.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply