Spitalul Municipal Mangalia informează cetățenii care dețin imobile în curtea unității sanitare că, începând cu data de 5 februarie a.c., vor fi deconectați de la rețeaua electrică a spitalului

0
1483

Spitalul Municipal Mangalia informează cetățenii care dețin imobile în curtea unității sanitare că, începând cu data de 5 februarie, a.c., vor fi deconectați de la rețeaua electrică a spitalului.

De peste 15 ani câteva zeci de locuințe sunt conectate la punctul de transformare al unității medicale. Proprietarii au fost somați în repetate rânduri să se branșeze individual la Enel, astfel încât rețeaua electrică a Spitalului să nu mai fie suprasolicitată și să se evite, astfel, riscul unor căderi de tensiune sau, mai rău, al unor scurt-circuite care ar putea pune în pericol viața pacienților și personalului medical. Situația aceasta trenează de foarte mulți ani și nu mai poate fi tolerată.  Consumul de electricitate din Spital crește de la an la an, în special de la începutul crizei epidemiologice, cand spitalul a fost utilat si dotat cu numeroase echipamente medicale din categoria de mari consumatori, iar acei consumatori casnici suprasolicită rețeaua.

De asemenea vă informăm, că în perioada imediat următoare spitalul va fi dotat cu un ansamblu de 16 containere, ce urmează a fi montate intr-un triaj exterior complet utilat, ce va necesita racordarea la aceeași rețea electrică.

Cei 49 de proprietari au fost înștiințați, prin notificări emise de executor judecătoresc, să se deconecteze de la rețeaua Spitalului, în termenul legal de 30 de zile, respectiv până la sfârșitul lunii ianuarie, însă fără niciun rezultat.

Dat fiind faptul că cei vizați nu au luat nicio măsură în acest sens, pe data de 5 februarie vor fi deconectați, întrucât riscul unor tragedii este iminent, mai ales în această perioadă. Reamintim că o unitate medicală nu poate fi furnizor de electricitate, gaze naturale sau alte utilități, aceasta fiind doar furnizor de servicii medicale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 03.02.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply