Foaia matricolă a unei eleve de clasa a 7-a, anul școlar 1939-1940, satul Șona, județul Făgăraș

0
1893

Foaia matricolă a unei eleve de clasa a 7-a, anul școlar 1939-1940, satul Șona, județul Făgăraș (actual, Brașov)…

”Am găsit un document colosal, într-un ziar al satului Șona (satul pictat de maestrul Câlția). Este o foaie matricolă a unei eleve de clasa a 7-a, din anul școlar 1939-1940.
Ce se notează în aceasta și cum:
-Starea socială a copilului, dacă i-a murit vreun frate, cu câte persoane doarme în cameră sau în pat, cum îi este somnul și alimentatia, ce preocupari extrașcolare are și ce profesie i s-ar potrivi.
– Care este profilul psihologic al elevei… Iată cu ce rubrici: intelect (inteligența, atențtia, memoria, imaginația): temperament (viteza de reactie, sensibilitatea, puterea de muncă, sârguința, voioșia): personaliate si caracter (neinfluențabilitatea, sociabilitatea, camaraderia, onestitatea, bunătatea, simtul dreptății, spiritul de conducător, starea sufletească);
– Situația școlară împărțită în categorii (educatia sanatatii, educatia mintii, educatia artistica, educatia moral-religioasa), care se noteaza individual sau ca grupe de cunoștiințe.
Este incredibil cum în acest SAT, în anul 1940, în România, se evalua un elev cu atâta complexitate și atenție la el ca întreg!” (Linda Saskia Menczel).

Comentariu pe Fb: PI: Pare incredibil… Oare, actualii decidenți din educație n-ar trebui să învețe ceva din asta?


Mangalia News, 10.01.2021. (Mulțumim domnului inginer Nicolae Băcilă).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply