Carta Albă a IMM-urilor din România 2020, ediția cu numărul 18

0
874
starshiners.ro%20

Carta Albă a IMM-urilor din România 2020, ediția cu numărul 18.

La mijlocul lunii decembrie 2020, a avut loc lansarea lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România 2020”, ediţia nr. 18, realizată de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Lucrarea reprezintă cea mai aprofundată analiză a sectorului IMM din România ce prezintă situația de ansamblu a mediului de afaceri în anul 2020, impactul COVID, dificultățile cu care se confruntă IMM-urile, nevoile și sursele lor de finanțare, modalitatea în care inovează, intenția de accesare de fonduri nerambursabile sau criteriile de care țin cont în alegerea partenerului de business, constituind baza pentru propuneri de strategii cu privire la viitoarele direcţii de susţinere şi dezvoltare ale mediului de afaceri românesc.

În cadrul evenimentului au avut intervenții:

  • Florin JIANU, președinte CNIPMMR
  • Prof. Univ. Dr. Ovidiu NICOLESCU, președinte de onoare CNIPMMR
  • Virgil POPESCU, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri
  • Ioan-Marcel BOLOȘ, Ministrul Fondurilor Europene
  • Liviu ROGOJINARU, Secretar de Stat Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri
  • Dumitru NANCU, Director General FNGCIMM
  • Manuel Fernandez AMEZAGA, CEO Sodexo
  • Ionuț STANIMIR, Director Executiv, Direcția Marketing și Comunicare BCR
  • Dana BACIU, Director Persoane Juridice Groupama Asigurări.

În cadrul evenimentului, președintele CNIPMMR, domnul Florin Jianu a precizat: “Suntem la a 18-a ediție a lansării lucrării Carta Albă a IMM-urilor, o bună practică de parteneriat    public privat, 18 ani în care lucrăm împreună cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri la această lucrare. Anul acesta, marea problemă a mediului de afaceri a fost reprezentată de incertitudinile evoluţiilor viitoare (semnalată în 55,69% din IMM-uri), a doua problemă sistemică a fost identificată ca scăderea cererii interne (52,42%), urmată de cea care a vizat suspendarea temporară a activităţii datorată situaţiei Covid-19 (49,03%). Un alt aspect extrem de important este reprezentat de faptul ca 60,77% din IMM-urile intervievate și-au redus activitatea pe parcursul anului 2020. Totuși, lucrarea a relavat faptul că a crescut gradul de digitalizare a companiilor, acestea folosind pe lângă instrumentele clasice tip calculator, internet, social media și softuri precum semnătura electronică sau softurile de operare a afacerii lor. Dat fiind cele menționate mai sus, considerăm ca este deosebit de important să realizăm investiții adecvate din Programul Național de Relansare și Reziliență și să înființăm un “task-force național” focalizat pe elaborarea și implementarea de programe și proiecte pentru atragerea și utilizarea ”de facto” a resurselor financiare UE accesibile României”.

Iată aici prezentarea integrală a lucrării: CARTA ALBA A IMM-URILOR – Coordonator stiintific Prof. Univ. Dr. OVIDIU NICOLESCU.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 04.01.2021. (sursa: cnipmmr.ro).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply