Cum arată Programul de Guvernare al mediului de afaceri pentru 2021-2024. Planuri pentru Start-Up Nation

0
955

Cum arată Programul de Guvernare al mediului de afaceri pentru 2021-2024. Planuri pentru Start-Up Nation.

În cadrul acestui program se recomandă înființarea Ministerului Antreprenoriatului, Comerțului și Digitalizării, care va asigura, printre altele, dezvoltarea politicilor de susținere a IMM-urilor, atragerea de investiții, promovarea exporturilor, implementarea programelor naționale de finanțare a IMM-urilor și a programelor de ajutor de stat. Totodată, oficialii mediului de afaceri au prezentat viziunea lor pentru programul Start-Up Nation, redenumit și reiterat ca Romania Tech Nation.

Întregul Program de Guvernare al mediului de afaceri pentru 2021-2024 poate fi consultat la finalul articolului.

Potrivit estimărilor Comisiei Europene, produsul intern brut al UE (PIB) a scăzut cu aproximativ 15 % în cel de-al doilea trimestru al anului 2020, din cauza epidemiei de SARS-Cov 2, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În total, se estimează că economia UE va scădea cu peste 7% în 2020. Cu toate acestea, în scenariul cel mai pesimist al unui al doilea val și al prelungirii măsurilor de izolare, s-ar ajunge peste tot la o scădere de 16% din PIB în acest an.

Conform Cartei Albe a IMM-urilor, ediţia 2020, întreprinzătorii au indicat că în perioada actuală se confruntă cu următoarele dificultăţi: incertitudinile evoluțiilor viitoare (semnalată în 55,69% din IMM-uri), scăderea cererii interne (52,42%), suspendarea temporară a activității datorată situației Covid-19 (49,03%), pregătirea şi menţinerea personalului (47,09%), birocraţia (43,70%).

Ce ne propunem:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
  • sistemul economic să rămână funcţional şi performant în perioada de criză declanşată de pandemia Covid-19 şi după aceasta.
  • IMM-urile din România trebuie să crească mai mult şi mai repede, prin susţinerea primită din partea programelor cu finanţare din fonduri europene în special şi în domenii care se regăsesc în economia viitorului.
  • finanţarea întreprinderilor, în special microîntreprinderile şi întreprinderile mici, care doresc să îşi schimbe obiectul de activitate sau să îşi dezvolte activităţile prezente şi în mod deosebit prin digitalizarea afacerilor.
  • susţinerea angajaţilor pentru recalificare în domeniile economiei digitale şi ale profesiilor bazate pe folosirea tehnologiei informaţiei.

Viziunea mediului de afaceri se bazează pe 4 piloni:

  1. Crearea unui ecosistem de afaceri capabil să facă faţă provocărilor viitorului: digitalizarea, tranziţia către o economie verde, concurenţa pe pieţele internaţionale.
  2. Resurse umane calificate şi cu competenţe în tehnologia informaţiei;
  3. Susţinerea iniţiativelor antreprenoriale;
  4. Digitalizarea relaţiei mediul privat – administraţia publică.

Obiectivele strategice ale mediului de afaceri:

  1. Asigurarea unei guvernări eficiente, este necesar să existe o structură modernă şi funcţională a Guvernului României, doi dintre membrii cabinetului să aibă funcţia de viceprim-ministru pentru domeniile economic şi social, având în coordonare ministerele cu competențe în domeniile respective,
  2. Stabilitate și predictibilitate,
  3. Simplificarea legislației,
  4. Creşterea investițiilor în IMM-uri,
  5. Măsuri pentru stimularea atragerii şi păstrării forţei de muncă,
  6. Creșterea gradului de absorbție al fondurilor europene în exercițiul financiar 2021-2027 şi din Planul de Relansare Economică şi Reziliență,
  7. Profesionalizarea exercițiului de guvernare,
  8. Asigurarea echilibrului macro-economic,
  9. Dialog social consolidat,
  10. Securitatea economiei naţionale.

Obiectivele specifice:

Vă invităm să citiți articolul integral AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply