Ambasadorul Ion I. Jinga, Reprezentantul Permanent al României la ONU: „Pandemia de Covid-19 a demonstrat că dezinformarea și acțiunile ostile desfășurate în spațiul informațional constituie amenințări, atât la adresa securității internaționale, cât și a fiecăruia dintre noi”

0
770

farmec.ro
carturesti.ro%20

COMUNICAT DE PRESĂ: Intervenția ambasadorului României la ONU, în cadrul dialogului interactiv cu Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului.

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut miercuri, 14 octombrie a.c., o intervenție în cadrul dialogului interactiv virtual al statelor membre ONU cu Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, care a participat la lucrările Comisiei a III-a (Comisia pentru Afaceri Sociale, Umanitare și Culturale) a Adunării Generale a ONU.

Ambasadorul a exprimat sprijinul României pentru mandatul, activitatea și independența Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, subliniind importanța respectării principiilor egalității și ne-discriminării – mai actuale astăzi ca oricând, în contextul pandemiei de Covid-19 care a accentuat vulnerabilitățile deja existente.

Arătând că protejarea drepturilor omului și a principiilor democratice implică și combaterea dezinformării, diplomatul român a pledat în favoarea unei abordări multilaterale, esențială pentru asigurarea respectării libertăților fundamentale: „Pandemia de Covid-19 a demonstrat că dezinformarea și acțiunile ostile desfășurate în spațiul informațional constituie amenințări, atât la adresa securității internaționale, cât și a fiecăruia dintre noi. Această criză demonstrează nevoia imperativă de a beneficia de un acces neîngrădit la informații credibile, corecte și bazate pe date științifice. A confirmat, totodată, rolul esențial al unei mass media libere, independente, responsabile și pluraliste”.

Ambasadorul Ion I. Jinga a menționat, în acest context, prioritățile României pentru candidatura țării noastre la Consiliul Drepturilor Omului, în mandatul 2023-2025: protejarea drepturilor omului, promovarea democrației și statului de drept, respectarea libertății de expresie și lupta împotriva discriminării.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 17.10.2020.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply