The Geopolitical Black Sea Encyclopaedia – Marea Enciclopedie a Mării Negre a fost lansată de editura Cambridge Scholars Publishing

0
1100

Editura britanică Cambridge Scholars Publishing a tipărit în premieră mondială prima Enciclopedie dedicată geopoliticii Mării Negre, editată de echipa de la Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu”, coordonată de Prof. Univ. Dan Dungaciu.

Evenimentul de lansare a cărții a avut loc ieri, 5 octombrie 2020, în prezența extraordinară a invitaților: dl. Bogdan Lucian Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe al României; dl. Constantin Ionescu, Consilier de Stat în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale; His Excellency, Mr. Andrew Noble, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România; dl. Răzvan Theodorescu, Academician, Vicepreşedinte al Academiei Române; dl. Dan Mihalache, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Evenimentul a avut loc în curtea Academiei Române și a fost moderat de dl. Victor Voicu, Academician, Vicepreședinte al Academiei Române.

Imagini de la eveniment, aici: 

The Geopolitical Black Sea Encyclopaedia cercetează regiunea Mării Negre din perspective politologice, istoriografice, sociologice, economice, militare, culturologice, geografice și accentuează evoluțiile de ordin geopolitic din perimetrul acestui spațiu complicat. Cuprinsul volumului reunește analizele cercetătorilor din cadrul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române și a 19 experți-colaboratori implicați, cu privire la rolul edificant pe care Marea Neagră și l-a asumat în contextul geopoliticii europene și al climatului generator de parteneriate „estice”, balcanice, „euro-asiatice”.

Această Enciclopedie este scrisă pentru publicul occidental, pentru care Marea Neagră nu este un subiect familiar, nici ca istorie, nici ca prezent”, mentionează   Dan Dungaciu, Prof. Universitar, Catedra de Sociologie, Universitatea Bucuresti.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Enciclopedia geopolitică a Mării Negre oferă informații fundamentale și perspective multilaterale din raza de interes a geopoliticii, punand accent pe gestionarea eforturilor politice, diplomatice, militare, economice ale statelor din zona de contact și de impact a Mării Negre (Rusia, Uniunea Europeană, NATO, Peninsula Balcanică și Turcia).

Echipa Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu” a publicat, anul trecut, la aceeași editură britanică o lucrare amplă dedicată Centenarului Marii Uniri a Românilor – 100 Years since the Great Union of Romania. 


Mangalia News, 07.10.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply