Arca TV – Cum se vede România din exterior și din interior. Poate diaspora veni cu experiența din afară și poate “drege” rănile din țară? MATRICEA, episodul 17

0
983

ARCA TV: Tot mai des întâlnim români al căror discurs față de țară este negativ, pesimist și care descriu România ca fiind o țară lipsită de orice perspectivă sau speranță. Discutăm despre România, cum se vede din exterior și din interior, despre exodul românilor și care sunt motivele pentru care aleg să plece din țară.

Dincolo de încercările de dezbinare între românii din diaspora și cei din țară, avem aceeași rădăcină, același genom și aceleași funcționalități inițiale. Ne lăsăm influențați de mesajele dezbinatoare, de faptul că există discursuri împotriva românilor care locuiesc și muncesc în afara granițelor și trimit bani în România? Românii din diaspora au trimis anul trecut, în țară, aproape 3 miliarde de euro, mai mult față de anii anteriori.

Suntem pe locul 2 în Europa la capitolul sume trimise acasă de cetățenii care lucrează în afara granițelor. La ce renunțăm când alegem o viață în străinătate?

Suntem capabili să ne autocunoaștem, să ne dezvoltăm calitățile sau potențialul și faptul că nu am fost educați în acest sens ne face să nu ne putem dezvolta abilitățile. Îți conștientizezi valoarea, este recunoscută de cei din jurul tău sau este determinată de diplome obținute uneori prin fraudă sau toceală și care nu te ajută cu nimic?

Poate diaspora veni cu experiența din afară și poate “drege” rănile din țară? De ce s-a prăbușit România? Există un plan de distrugere al unei țări atât de bogate?

MATRICEA, episodul 17, emisiunea de Sâmbătă, 26 Septembrie, ora 19.00, ora României. Posibile răspunsuri, în discuția cu domnii prof. dr. Florian Colceag și prof. dr. Daniel Onofrei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Realizator: Lucian Blaga, CEO Arca TV.


Mangalia News, 28.09.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply