16 August – Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor [AUDIO]

0
557
carturesti.ro%20

Începând cu acest an, 16 august este Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se declară 16 august ca Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor.

“Se declară ziua de 16 august ca Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor. În semn de conştientizare de către cetăţenii români a violenţelor şi persecuţiilor la care au fost şi sunt supuşi astăzi creştinii în lume, se iluminează în roşu, între orele 20,00 – 24,00, următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvernul, sediile autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, Arcul de Triumf şi Palatul Mogoşoaia. Cu prilejul acestei zile, se pot organiza manifestări publice şi pot avea loc slujbe religioase în locurile în care se desfăşoară evenimente comemorative autorizate, conform legii”, se arată în legea promulgată.

Ascultați și: AUDIO – Interviu cu Răzvan Dolea – Semnificația Zilei naţionale pentru comemorarea martirilor Brâncoveni (azi, 16 august). Interviu de Madalina Corina Diaconu.


Mangalia News, 16.08.2020. (Mădălina Corina Diaconu, Cu…minte de weekend).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply