TOP 5 preparate comandate de turiști, la cherhanalele și restaurantele de pe litoral

0
1492

Constanta, Mamaia, Eforie și Vama Veche sunt destinații de city break pentru iubitorii de mare și pentru cei care simt că preparatele de pește au alt gust, dacă sunt mâncate în Piața Ovidiu, la o terasă în Portul Tomis, sau la cherhanalele din Eforie. I-am întrebat pe managerii celor mai cunoscute localuri de pe litoral ce mânăncă turiștii români, atunci când ajung la mare și iată ce am descoperit.

„Peștele fără prea multe oase”, în top la cherhanale

Subtitlul nu este ales la întâmplare! Ospătarii recunosc că, de cele mai multe ori, clienții îî roagă să le recomande o porție bună de pește, dar dacă se poate fără prea multe oase. Să vă dau un pont: peștele prins in Marea Neagră nici nu prea are multe oase, poate mai pretențios este guvidele. Iar dacă vreți să încercați o scrumbie de Marea Neagră, atunci trebuie să știți că modul de gătire al acestui preparat topește practic toate oasele.

Pălămidă pe plită

Iată topul preparatelor comandate de turiști, la vestita Pescărie a lui Matei și prețurile acestora:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

1. Ciorba de pește (din Marea Neagră, dar și capturi din Balta Bugeac) 500 gr – 19 lei;
2. Storceag 450 gr – 36 lei;
3. Peștele fără oase sau cu cele mai puține oase. 🙂

Pălămidă – 39 lei /200 gr
Somn – 34 lei /250 gr
Lufar – 40 lei/250 gr
Calcan – 85 lei /250 gr.

4. Scrumbie 34 lei /250 gr (cei care am crescut la Marea Neagră, o preferăm);
5. Aperitive.

Pește afumat și Marinat – 20-25 lei /100 -150 gr
Icre de Știucă natur – 60 lei /60 gr
Midii pane- 28 lei /200 gr
Chifteluțe din pește (în general, gătite din Somn, Crap și Fitofag) – 25 lei /200 gr.

Ciorbă de pește.

Tonul de 50 de kg a devenit atracție turistică

Citiți continuarea articolului semnat de Adrian Gorpin, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply