Cornel Udrea: Lonjevitate…

0
1008

Cornel Udrea: Lonjevitate…

– Bade Simion Versaiu, vreau să vă iau un interviu!

– Dacă găsăști pe-aci, p’in ogradă, ia-l, însamnă că mie nu mi-o fo de trebuință, iar muierea, beștia nera, apocalipsnău, habar n-are pă ce lume trăiește. O ajuns o ezoterică, la fo o sută și zece kilo, viu, pă picioare, la concurență cu scroafa din poiată. No, bagă pă foc!

– De unde aveți numele de Versaiu?

– Apoi, dragu’ badiului, străbunu’ mio o fost în rejimentu’ ciala grăniceresc di la Năsăud, de-o ajuns și la Versai, un fel de Casa Poporului a lui Neapulăion, Napoleon, care vasăzică, de acolo i se traje, că o mai stat fo doi ai în Franța, o vinit școlit, de nu mai știa vorovi românește, ca fotbalistu’ ceala, frumos ca on pezmet, Răducioiu, că dupe doo luni, nu le mai bunghea decît în limba pița! Numa’ ce-l auziai pă străbunelu: “Marí, jevuzampri, traje-mi ciorecii, că mi-s bat ca coșonu’!”

– Am înțeles că dumneata, la cei 80 de ani ești încă viril! E adevărat?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Nu știu cine ți-o zîs, da’ io cu pesedeu veci n-am fost, nici libelal, io am rămas credincios partidului! Și amu’ plătesc cotizația, pe caiet, la făgădău!

– Nu m-ați înțeles! Viril, adică bărbat, cu erecție! Mai aveți erecție?

– Păi, am, c-am fost strîngător la viața mé! Ț-oi cota și ție oareșce erecție, să ai de drum!

– Bade Simion, pe românește spus: la vîrsta asta, ți se scoală?

– Ce-are vrîsta cu sculatul! De cînd mă stiu, la 4 ciasuri din ziuă îs în erecție, naintea cocoșului. Așé suntem noi, țăranii rurali: mereu sculați și răsculați!

– Vi se întîmplă des?

– No, cînd și cum! Uneori mai foarte des, alteori în locuri nepotrivite. În sfînta beserică, la înmormîntăciune, chiar săptămîna trecută, l-am dus pă on megieș cu covidelniță, săracu’, de la microibu’ ciala avé ficatul pastă de ficat,” Ardealu” Da, să știi că uaminii se mai exajerează: am zîle cînd ce ai zis că am, cum i-ai zîs, este sau pă suprafețe întinse, ori pe porțiuni, pe cîte on dărab de ștremeleag ! Altfeli, sunt bine sănătos și mîne îmi vine un nepot sezonier de sparanghel, fută-l unu’ Ghiobăl, șefu’ de post de la comună.

– Și cum rezolvi, ai cu cine?

– Ioi, măi copchile, da’ tu în ce Românie paralelă trăiești? N-am io condiție fizică, mă băiatule, că mai și adorm la lucru, da’ nu prididesc cu ștănguirea, cînd, cum, în funcție de libidău! La vrîsta mé, n-am vreme de preludiu! Direct, și la cerere, riplei! Di ce te rîzi, copile? Să nu mă mînii cumva, că nu mă uit cît ești de frumușel, cu cerceauă în urechi… unde fuji, mă? No, ni la el, și fătălău și ziarist! Bă, domnu’ Cristoiu, ala gazetar, nu tu! Ar fi înfruntat dujmanu’! Dreptu-i că m-am lăudat o țîră: mă scol numa’ la șasă, nu la 4! Doar nu-s șofer de rată!

MN: Scrierile spumoase, caricatural-acide ale umoristului clujean Cornel Udrea, publicate de Mangalia News, pot fi re/văzute AICI.


Mangalia News, 02.06.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply