INTERVIU cu Ioan NANI: Antibiotice Iași a produs primele două serii de hidroxiclorochină. S-a reluat producția de paracetamol și de algocalmin, pentru care există cerere mare din Marea Britanie și Austria [VIDEO]

0
1470

Antibiotice Iași a produs primele două serii de hidroxiclorochină. S-a reluat producția de paracetamol și de algocalmin, pentru care există cerere mare din Marea Britanie și Austria.

Reporter TVR: Antibiotice a început să producă din această lună antiviralul folosit în tratarea bolnavilor cu noul CORONAVIRUS în stare gravă.

Ioan Nani: “Am început de doua săptămâni producția de hidroxoclorochină: am achiziționat un lot de substanță activă în luna aprilie, am asimilat formula, tehnologia de fabricație si am produs deja medicamentul finit, având deja finalizate primele doua serii din acest produs”.

In momentul de fata, hidroxiclorochina este distribuita în ambalaj clinic, off-label, așa cum am promis, pentru a fi pe stocul de siguranță al companiei, fiind donat Ministerului Sănătății pentru necesarul de consum în tratamentul COVID 19. Totodată, din prima serie vom începe documentația pentru autorizarea produsului pentru prima sa destinație, așa cum este el consacrat, adică pentru bolile autoimune. Documentația va fi depusă la Agenția Națională a Medicamentului, dar vom înregistra produsul și in sistemul european.

TVR: Cât de mare este cererea acum, în condițiile in care exista și alte scheme de tratament?

Hidroxiclorochina este folosită în tratamentul inițial al celor internați cu COVDI19. Rolul nostru este sa punem la dispoziție cantități suficiente pentru cel puțin 1 an de zile.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

TVR: Cum stați cu materia prima și la ce prețuri se achiziționează ea acum?

Piața de materii prime s-a mai relaxat, însă noi am adus materia primă în plină criză (luna aprilie). Ne-am aprovizionat cu o cantitate suficientă pentru un an de zile, atât pentru COVID 19 cât și pentru bolile autoimune, așa cum am promis.

TVR: Ați reluat și producția de paracetamol și novocalmin.

Suntem în a doua lună de când producem din nou Paracetamolul si Algocalminul. Avem o cerere constantă de pe piața internă. Este important că am fost bine receptați și în comunitatea europeană. Avem cereri mari din Marea Britanie, din Austria și din alte țări din UE. Este posibil să facem export în următoarea perioadă, asigurând în primul rând cererea internă.

TVR: Veți începe si producția de dezinfectanți. In ce stadiu sunteți cu autorizarea acestui tip de produs?

Așteptăm încă autorizarea celor trei formule pe care le-am trimis la institutele specializate din țară. În primul rând ne interesează dezinfectanții pentru suprafețe pentru ca avem capacitate in secțiile noastre de biosinteză să producem sute de tone anual. La început vor fi in ambalaje colective de 3-5 litri pentru folosirea de consumatorii instituționalizați. Pe măsura ce vom înainta in procesul de fabricație al acestui noi tip de produs, vom încerca o producție curentă în diferite forme de ambalare ușor de administrat. Pentru dezinfectanții pentru mâini, fiind producători consacrați de unguente creme, geluri, ne dorim să avem pe termen lung produse pentru igiena corporala și igiena mâinilor. Iar acestea ne dorim să fie niște produse de marcă, la nivelul notorietății brandului Antibiotice.


Mangalia News, 19.05.2020. (sursa: stiri.tvr.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply