Amintiri cu litoralul de altădată: „De Amfiteatru, Panoramic şi Belvedere nu te puteai apropia, cazau numai străini“

0
1673

Amintiri cu litoralul de altădată: „De Amfiteatru, Panoramic şi Belvedere nu te puteai apropia, cazau numai străini“.

Românii retrăiesc nostalgia vacanţelor de altădată de pe litoralul românesc, când nu existau hoteluri în ruină, când staţiunile din sud ofereau, pe lângă cazare, şi divertisment.

Blogul „Vederi din trecut“ recreează atmosfera de altădată de pe litoralul românesc postând imagini cu vestitele hoteluri, care erau pline din luna mai şi până târziu, în toamnă. Iată câteva aduceri aminte din vacanţele de altădată:

Divertisment cu „circuit închis“

„Prima dată când am fost la Olimp am stat la hotel Transilvania, în 1973. Directorul, prin hazard, era un vecin de bloc. Apoi, de a lungul timpului, am mai locuit şi la Oltenia şi Maramureş. Hotelurile erau practic noi, ţin minte că Transilvania avea jaluzele albastre. Camerele, nu prea mari, nu aveau balcon, dar nu ne-a deranjat asta. Uscai rufele la geam. Geamurile aveau tâmplărie de aluminiu. La lift nu erau cozi mari, deşi erau doar două lifturi pentru hotelul mereu plin. Nu înţeleg cum de azi (spunea cineva pe un blog despre hotel Banat) sunt cozi la lift ! Recunosc însă că pe atunci urcăm şi pe scări, dacă vedeam lume la lift. Azi, lumea a devenit extrem de sedentară.

De Amfiteatru şi laturile sale (Panoramic, Belvedere) nu te puteai apropia, cazau practic numai străini. Francezii aveau un club-discotecă la un nivel inferior ieşirii din hotel (spre terasă). Am fost într-o seară acolo, organizau tot felul de concursuri de cultură generală, interesante. Apoi urmau melodii şi dedicaţii … Dar cel mai mult îmi plăcea la bowling, dar nu pentru popice, ci pentru slot-machines şi jocurile electronice. Îmi răsună şi acum în minte zgomotul de ambianţa din interior …. mă întreb cum o fi arătând acum, dacă mai există ? Era situat vis a vis de ieşirea din hotelul Amfiteatru. Am văzut (cineva a postat un film, făcut din maşină, cu tot litoralul de la Saturn la Olimp) că bowlingul din Neptun e închis. Clădirea era identică cu cea din Olimp. Campingul din capătul staţiunii, dincolo de hotel Banat, e pustiu. S-a furat o parte din gard …. a mai rămas doar clădirea de la intrare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Regret că nu am fost niciodată la discoteca “Pui de urs”, pe faleză, cred că în dreptul hotelului Oltenia. Şi nici la restaurantul “Popasul căprioarelor”, situat lângă bowling, spre Neptun. Dar e posibil să fi fost cu “circuit închis”, deşi nu prea cred“.

Citeste mai mult: adev.ro/q92hfj

Autor: Mariana Iancu, Adevărul de Constanta, 20.04.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply