Sanatoriul Balnear Mangalia oferă cazare persoanelor care vor să se autoizoleze în afara locuinței

0
957

Sanatoriul Balnear Mangalia oferă cazare persoanelor care vor să se autoizoleze în afara locuinței.

Pe durata stării de urgență, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia pune la dispoziția locuitorilor orașului, întorși din țările aflate în afara zonei roșii, (risc scăzut de infectare), locuri de cazare pentru cei care doresc să se autoizoleze, în afara locuinței. Această măsură este luată în baza unui protocol încheiat între unitatea sanitară și Primăria Municipiului Mangalia.

Costurile de cazare  sunt suportate în întregime de la bugetul local, ca urmare a unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Radu Cristian.

Potrivit reprezentanților Sanatoriului Balnear, pot beneficia de cazare, la cerere, persoanele care sosesc din țările aflate în afara zonei roșii şi care nu au posibilitatea autoizolării la domiciliu, din cauza spațiului locativ insuficient sau care au acasă alte persoane cu afecțiuni cronice. Până în acest moment, au fost cazate 15 persoane. Unele dintre acestea au terminat, deja, perioada celor 14 zile de autoizolare, iar astfel s-au putut  întoarce acasă, fără niciun risc pentru membrii familiei. 

Reprezentanții sanatoriului au mai spus că această măsură este benefică pentru întreaga comunitate, întrucât persoanele aflate în autoizolare pot fi supravegheate și verificate, în același loc, de către autoritățile sanitare și cele ale Ministerului de Interne. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 14.04.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply