Primarul Mangaliei cere închiderea graniţelor judeţului: Altfel, riscăm să lungim situaţia până la vară

0
1208

FOCUSPRESS: Primarul Mangaliei, Cristian Radu, solicită membrilor Comitetului județean pentru situații de urgentă să închidă graniţele județului Constanţa. Măsura cerută de edil vine şi după incidentul grav cu bărbatul din Mangalia, care a mers la spital cu copilul, acolo minţind că nu este contact cu o persoană cu coronavirus. În realitate, soţia bărbatului este internată deja la Spitalul de Boli Infecţioase.

„Transformarea litoralului într-un mare centru de carantină ar fi putut panica populația din localitățile cu ieșire la mare și ar fi compromis definitiv turismul estival. Pentru a proteja populația județului Constanța, solicit membrilor Comitetului județean pentru situații de urgență să decidă imediat închiderea graniţelor, cu stabilirea unor coridoare pentru transportul de marfă și a unor centre de carantină pentru cei întorși acasă, indiferent de unde vin. 

Solicit, de asemenea, achiziționarea, la nivel județean, a cel puțin 100.000 de teste pentru tot personalul medical și categoriile vulnerabile, conform recomandărilor specialiștilor. Izolarea și testarea sunt cei doi factori care ne pot ajuta decisiv în lupta cu virusul.

Datoria autorităților este să protejeze populația și să mențină în funcțiune economia locală. Deși par măsuri drastice, sunt singurele care astăzi ne pot salva. Dacă nu se va lua o asemenea măsură la nivel județean, mă voi consulta cu locuitorii Mangaliei pentru a restricționa și controla intrările tuturor persoanelor în orașul nostru, în baza prevederilor legale”, a transmis Cristian Radu.

„Cine vrea să se plimbe până la Bucureşti, să zicem, foarte bine, să meargă. Dar la întoarcere să intre automat în autoizolare 14 zile. Numai aşa putem ţine sub control situaţia. În momentul de faţă, avem nevoie de măsuri ferme, fie că ne place sau nu. Altfel, riscăm să lungim situaţia, răspândirea virusului, până la vară”, a mai precizat, pentru Focus Press, Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(sursa: focuspress.ro, 28.03.2020).

Citiți și: Primarul unui oraş de la malul mării solicită închiderea graniţelor judeţului Constanţa


Mangalia News, 28.03.2020 – revista presei.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply