Mese calde pentru vârstnici și facilități fiscale pentru contribuabili, la Mangalia

0
762

farmec.ro

Primăria Municipiului Mangalia informează cetățenii orașului că, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență privind unele măsuri economice și fiscale, plata taxelor și impozitelor locale se prelungește până la data de 30 iunie, cu aplicarea reducerilor de 10% stipulată, în prezent, până la 31 martie.

Totodată, Primăria Mangalia, prin Direcția de Asistență Socială, a început demersurile pentru aplicarea prevederilor articolului 8 din Ordonanța Militară Nr.2 /21.03.2020. În acest sens, autoritățile locale identifică și iau în evidență persoanele în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor. Primele măsuri de sprijin pentru vârstnicii orașului au fost aplicate încă de la începutul săptămânii trecute, prin reprezentanții DAS, care ajută pensionarii orașului, astfel încât, aceștia să evite pe cât posibil ieșirile din casă, fiind categoria cea mai vulnerabilă în fața virusului.

Pe toată durata stării de urgență, municipalitatea aplică mai multe măsuri în vederea reducerii expunerii vârstnicilor în afara locuințelor. La solicitarea primarului Radu Cristian, toți vârstnicii și persoanele cu dizabilități, beneficiari ai măsurilor sociale deja existente la nivelul comunității, vor primi acasă pachetele lunare oferite de autorități, dar și recompensele pentru împlinirea unor vârste.

Pe toată durata stării de urgență, Primăria Mangalia va oferi o masă caldă, care va fi dusă la domiciliu, tuturor vârstnicilor care au nevoie de sprijinul autorităților, pentru a trece mai ușor peste această perioadă critică.

”Principala noastră grijă este să protejăm persoanele cele mai vulnerabile în fața acestui virus. Ajutăm toți seniorii orașului, aflați în izolare sau care nu se pot îngriji singuri, care nu au rude sau alte persoane apropiate. Prin intermediul colegilor de la Asistență Socială, le ducem mâncare caldă, le facem cumpărăturile, le luăm medicamentele de care au nevoie și îi ajutăm cu orice mai vor, astfel încât, să rămână în casă cât mai mult timp posibil, pe durata crizei”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.


Mangalia News, 24.03.2020. (sursa: Biroul de presă al Primăriei Mangalia).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply