Ion ȘTEFAN: 2.230 de lei, pe perioada decretului privind instituirea stării de urgență, pentru posesorii de PFA și Întreprinderi individuale

0
921
starshiners.ro%20

Ion ȘTEFAN: 2.230 de lei, pe perioada decretului privind instituirea stării de urgență, pentru posesorii de PFA și Întreprinderi individuale.

”Guvernul liberal vine în sprijinul românilor afectați de criza economică provocată de Coronavirus. În aceste vremuri grele pentru economia românească, trebuie să acordăm un ajutor pentru întreprinzători, pentru comercianți, pentru cetățenii care desfășoară o activitate economică ca PFA sau II (Întreprindere individuală). După discuții în cadrul Guvernului și consultări cu reprezentanți din sectorul economic, am hotărât acordarea unui sprijin pentru acele categorii de profesioniști, care își fac meseria prin PFA sau II, fie că vorbim de taximetriști, meseriași, contabili ori lucrători în saloane de înfrumusețare, ca să enumăr doar o parte.

Astfel, prin OUG 30/2020, la art. XV, am cuprins prevederea potrivit căreia posesorii de Întreprinderi Individuale sau PFA-uri beneficiază din bugetul general consolidat de o indemnizație egală cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit pentru anul 2020.

Potrivit Codului Civil, sunt considerați profesioniști toți cei care exploatează o întreprindere și aici sunt incluse categoriile de comercianți, întreprinzători, operatori economici precum și orice alte persoane autorizate să desfășoare activități economice sau profesionale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În această perioadă trebuie să dăm o mână de ajutor celor care, după ce starea de urgență va trece, trebuie să se poată reîntoarce în câmpul muncii și în economia locală și națională”.

Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor publice, Dezvoltării şi Administraţiei. 


Mangalia News, 23.03.2020. (sursa: Facebook).



piese-auto-mangalia.ro



Leave a Reply