Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 250.000 lei, descoperite la frontiera cu Bulgaria

0
733

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Bulgaria au descoperit în Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu şi Negru Vodă peste 1.400 de produse susceptibile a fi contrafăcute, pe care şapte bărbaţi au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 04.02.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în trei autocare, în compartimentele destinate bagajelor, cantitatea totală de 1.056 articole textile și încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 32 și 43 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ofere cadou bunurile, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că produsele sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Punctului comun de Trecere a Frontierei Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa, au efectuat în data de 03.02.2020 controlul amănunțit, pe sensul de intrare în țară, asupra a patru camioane înmatriculate în Republica Moldova, la volanul cărora se aflau doi cetățeni români și doi cetățeni din R. Moldova, cu vârste cuprinse între 37 și 45 de ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit 405 articole de marochinărie, încălțăminte și flacoane de parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La cercetări, şoferii au declarat că bunurile au fost achiziționate din Turcia și nu dețin documente legale pentru acestea.

În ambele cazuri, bunurile, în valoare de aproximativ 243.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.


Mangalia News, 05.02.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply