De la IPJ Constanța: Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni | Infracțiuni la regimul rutier | Ordin de protecție provizoriu | Activități preventive

0
684

Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni

La data de 10 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au depistat un bărbat, de 38 de ani, din orașul Năvodari, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an, 6 luni și 20 de zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

La data de 11 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Rurală Constanța au depistat un bărbat, de 41 de ani, din localitatea Cumpăna, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

La data de 11 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au depistat, pe raza localității Palazu Mare, un bărbat, de 61 de ani, din municipiul Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

La data de 11 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au depistat, pe raza orașului Mihail Kogălniceanu, o femeie, de 48 de ani, din municipiul Constanța, pe numele căreia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Acțiune a polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Medgidia

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La data de 10 ianuarie a.c., în intervalul orar 17.00 – 19.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale pe raza municipiului.

În acest context, au fost legitimate 52 de persoane și controlate aproximativ 38 de autovehicule, fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 5 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în cuantum de 4.350 de lei.

În cadrul acțiunii au luat parte și jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța și lucrători ai Poliției Locale.

Acțiune a polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică

La data de 11/12 ianuarie a.c., în intervalul orar 22.00 – 06.00, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști ai secțiilor de poliție rurală, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor cu violență și respectării normelor rutiere, în județul Constanța.

În urma controalelor, polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier, fiind reținute 4 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Au fost legitimate peste 500 de persoane și controlate aproximativ 340 de autovehicule. Totodată, polițiștii au verificat 32 de societăți comerciale și au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 29 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 4 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de polițiști este de 25.670 de lei.

În cadrul acțiunii au luat parte și jandarmii constănțeni și lucrători ai Poliției Locale.

Exemple:

În jurul orei 23:30, polițiști din cadrul Secției 1 Rurală Constanța  au depistat un bărbat, de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Valu lui Traian, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 01:00, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Corbu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorii auto au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 01.15, polițiști din cadrul Postului de Poliţie Lumina, împreună cu lucrători ai Poliţiei Locale, Constanța  au depistat un bărbat, de 23 de ani, care a condus un autoturism, pe raza localității Lumina, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru perioada în curs.

Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, polițiști din cadrul Secției 2 au depistat un bărbat, de 34 de ani, în timp ce a condus un autoturism, pe strada Semănătorului din municipiul Constanța, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au depistat un bărbat, de 37 de ani, în timp ce a condus un autoturism, pe DJ 391 B, în apropierea intersecției cu DN 39, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 00:30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, de 36 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, pe raza localității Costinești, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în cauză a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 06:50, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au depistat un bărbat, de 43 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Năvodari din orașul Năvodari, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în cauză a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia a rezultat vătămarea corporală ușoară a acestuia.

La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 16:20, polițiști din cadrul Secției 4 au depistat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul I. C. Brătianu din municipiul Constanța, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 22:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru perioada în curs.

La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 21:15, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au depistat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Tineretului din stațiune, având aplicate plăcuțe cu numere provizorii de circulație expirate.

La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 23:00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian au depistat un bărbat, de 31 de ani, care a condus un autoturism, pe raza localității Valu lui Traian, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 23:15, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au depistat un bărbat, de 43 de ani, care a condus un autoturism pe raza localității Topraisar, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiștii Secției 4

La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 14.00, polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați de o femeie, de 44 de ani, din municipiul Constanța, despre faptul că soțul său, de 34 de ani, pe fondul consumului de alcool, ar fi agresat-o fizic.

Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, conform prevederilor în vigoare, și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Dosar penal întocmit de polițiștii rutieri

La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 17.50, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au depistat un bărbat, de 38 de ani, care conducea un autoturism, pe raza localității Cuza Vodă, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Polițiștii continuă seria activităților preventive

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Constanța, au desfășurat activități informativ – preventive pe linia prevenirii furturilor din locuințe, a furturilor auto și a infracțiunilor de tâlhărie în cadrul Campaniei „Hoții îți invadează intimitatea”.

Acțiunile au fost realizate în zonele de pe raza de competență a Secției 5 unde, sub motto-ul campaniei „Ce lasă în urma lor este mai dureros decât furtul în sine”, polițiștii au purtat discuții cu persoanele care pot deveni victime ale infracțiunilor. Astfel, cetățenilor li s-au prezentat aspecte referitoare la comportamente preventive și li s-au oferit sfaturi utile în diminuarea riscului de victimizare.

Totodată grupul țintă a fost informat cu privire la măsurile de prevenire în scopul protejării bunurilor personale și a integrității fizice și psihice.

Discuțiile au fost completate cu prezentarea unui filmuleț 3D (furt din locuință), Virtual Reality, cu ajutorul ochelarilor speciali oferiți de partenerii campaniei, „SC FERONERIA SA”. Activitățile desfășurate fac parte din Programul național și local de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului și Campania „Hoții îți invadează intimitatea”.


La data de 17 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au preluat și escortat, de la Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni, un bărbat, de 35 de ani, din localitatea Mihai Viteazu, județul Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.

Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

La data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 18.50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe strada Ștefan cel Mare din localitatea Eforie Sud, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 02.50, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat o femeie, de 36 de ani, care a condus un autoturism pe strada Baba Novac din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost implicată într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.


Mangalia News, 20.01.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply