Elevii Liceului Teoretic ”Callatis” au participat la ”Cea mai mare lecţie despre Drepturile Copilului”

0
2284

 În săptămâna 17-22 noiembrie 2019, elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teoretic ”Callatis” din Mangalia au răspuns la invitaţia lansată de UNICEF şi au participat la campania ”Cea mai mare lecţie pe tema Drepturile copilului”.

Campania a avut ca obiective: inițierea elevilor în înțelegerea Convenției cu privire la Drepturile Copilului, a legăturii dintre Convenție și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă; discutarea unei lumi în care toate drepturile copiilor sunt respectate; reafirmarea drepturilor celor mici și organizarea de acțiuni cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului 20 noiembrie, la împlinirea a 30 de ani de la semnarea Convenţiei, tratatul cel mai ratificat de la nivel internațional.

Au participat la campanie 450 de elevi din ciclul primar şi gimnazial, sub îndrumarea cadrelor didactice Lungu Georgeta, Ivan Ana, Neculăeş Maria, Bibicu Mirela, Dincă Anca, Vlăduţ Dorina, Bărbulescu Ana Maria, Codău Rodica, Negrilă Marcela, Boncu Cristina, Chelaru Melania, Graure Corina, Angheluţă Cristina, Andrei Carmen, Buzea Ramona, Gherfi Simona, Giurcă, Popa Gabriela, Bechir Ghiulnar director adjunct.

Campania a fost coordonată de profesorul consiler şcolar Carmen Silvia Andrei şi de directorul liceului profesor Corina Iuliana Mihalache.

Campania s-a finalizat cu un spectacol de baloane în curtea interioară a şcolii, precum şi cu dorinţa de implicare civică în comunitate.

”Copiii lumii au preluat puterea şi au colorat lumea în albastru, în semn de susţinere a drepturilor copilului!”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

20 noiembrie 2019, UNICEF.


Pentru un viitor mai bun, elevii Liceului Teoretic ”Callatis” dezbat pe tema Drepturilor Copiilor din România

Vineri, 22 noiembrie 2019, elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teoretic ”Callatis” au sărbătorit printr-o dezbatere Ziua Internațională a Drepturilor Copilului (20 noiembrie) şi împlinirea a 30 de ani de la semnarea Convenţiei, tratatul cel mai ratificat de la nivel internațional.

Dezbaterea a avut ca obiective: educarea copiilor în vederea conștientizării propriilor drepturi și responsabilități; diseminarea principiilor Convenției ONU cu privire la drepturile  copilului; analiza concluziilor ultimului raport asupra drepturilor copilului în România şi identificarea unor posibile soluţii; implicarea elevilor în activităţi de voluntariat şi proiecte sociale pentru comunitate.

Au participat la campanie 45 de elevi din ciclul liceal, clasele a X-a şi a XI-a coordonaţi de profesorii diriginţi Costache Livia, Pilat Mihaela, Gherghişan Oana, Tudor Lakme şi Luminiţa Pătrînoiu.

Dezbaterea a fost coordonată de profesorul consilier şcolar Carmen Silvia Andrei şi de directorul liceului, profesor Corina Iuliana Mihalache.

Activitatea  s-a finalizat cu dorinţa elevilor de se implica voluntar şi de a realiza în rândul colegilor din ciclul primar şi gimnazial ore de informare pe tema drepturilor copiilor.


Mangalia News, 25.11.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply