«PIF VIZITEAZA MANGALIA!»
Mobilizare maximă, la Concursul de Benzi Desenate cu Pif și Hercule!

0
1224

Organizat în perioda 10 octombrie – 15 decembrie 2019 de Biblioteca Franceză ”Arthur Rimbaud”, în colaborare cu Biblioteca Municipală, din cadrul Direcției Cultură și Sport Mangalia, Concursul de benzi desenate «Pif vizitează Mangalia» a inspirat peste 70 de elevi din municipiul Mangalia și zonele limitrofe.

În aest an, la prima ediție a concursului, s-au înscris următoarele școli: Școala Gimnazială nr.1 Mangalia (3 elevi), Școala Gimnazială “Sfântul Andrei” (1), Școala Gimnazială nr.3 Mangalia (15), Școala Gimnazială “Gala Galaction” (25), Școlile Gimnaziale Limanu si 2 Mai (4) și Liceul Teoretic “Callatis” (50 elevi).

Personajele din revista emblematica Pif Gadget din anii 90 vor fi reinventate, sub diverse tehnici artistice. Planșele de benzi desenate înscrise în cadrul concursului « Pif vizitează Mangalia » vor fi evaluate de către membrii juriului, după o grila de evaluare. Se va acorda câte o notă, pentru fiecare criteriu în parte, în funcție de gradul de îndeplinire a acestuia. Notele vor fi acordate pe o scală de la 2 la 20, 20 fiind nota maximă care poate fi obținută.

Grila de evaluare va pune accent pe respectarea temei, a textului din baloane, fără greșeli ortografice, a scrisului caligrafic și a măiestriei desenului (cromatica, personalitatea personajelor etc).

Jurizarea finală va fi realizată în luna februarie 2020, cand va avea loc și premierea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 22.11.2019. (sursa: Direcția Cultură și Sport Mangalia).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply