La mulți ani, Marea noastră! Elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Mangalia au sărbătorit în avans Ziua Internațională a Mării Negre [galerie FOTO]

0
1626

„Am împrumutat pământul pentru copiii noștri și nu avem dreptul să-i dezmoștenim!” – J.Y. Cousteau.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 din Mangalia au sărbătorit în avans Ziua Internațională a Mării Negre. Denumită „Pontus Euxinos”, „Kara Denis” sau „Ceornâie More”, Marea Neagră reprezintă o sursă de hrană și sănătate, o muză a poeților, un loc magic. Locuim pe țărmul ei și nu pierdem prilejul de a atrage atenția asupra pericolului ce se abate asupra acestui sistem fragil, acest „unicum hydrobilogicum”, care, cu mari eforturi ar putea fi adus la starea inițială. Activitatea a avut ca obiectiv conștientizarea importanței unui comportament pozitiv și responsabil față de mediul marin și costier, fiind însă, în același timp și un prilej de sărbătoare.

S-au adunat elevi mici și mari, pasionați de natură, de mare, de frumos, care au cules informații valoroase, au creat postere, picturi, machete, cu stiluri și viziuni diferite în realizare. Unii au scos în evidență comorile din adâncuri, alții au vorbit, prin lucrările lor, despre poluarea mării, despre flora și fauna acvatică. Vă oferim, în continuare, imagini de la această activitate:


Mangalia News, 29.10.2019. (A transmis prof. înv. prim. Maria Cazacu).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply