Evenimentele lunii septembrie, anunțate de Direcția Cultură și Sport Mangalia

0
1021

În cursul lunii septembrie, Direcția Cultură și Sport Mangalia anunță următoarele evenimente:

1. Zilelor Europene ale Patrimoniului, sărbătorite la Mangalia

Direcția Cultură și Sport Mangalia vă invită sâmbătă, 21 Septembrie 2019, orele 15:30, în Foaierul Casei de Cultură din Mangalia, la evenimentul cultural Ștafeta literară ”Mangalia citește” și Expoziția de fotografie – ”Ilustrează un citat”.

Activitatea este prilejuită de faptul că, în fiecare an, în luna septembrie, la inițiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene, au loc evenimente dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP).

Tema stabilită în România, pentru acest an, este ”Anul cărţii”, sub egida sloganului ”România citește”. Direcția Cultură și Sport Mangalia inițiază acest proiect pentru a încuraja lectura în rândul elevilor, dar și a publicului larg, precum și pentru promovarea operelor scriitorilor locali.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

”Ștafeta literară” propune celor prezenți să asculte autorii locali, citind fragmente din operele proprii, iar în același timp să își bucure privirea cu două expoziții, una de picturi ale artiștilor locali, iar cea de-a doua, de fotografie.

2. Luna septembrie vine cu noi surprize la Casa de Cultură Mangalia! – Terapie în 3.

Deschidem seria evenimentelor cu o piesă de teatru savuroasă, joi, 26 septembrie, la Casa de Cultura din Mangalia!

Orice căsnicie poate fi salvată, dar întotdeauna e nevoie de… trei și de o rețetă anume a succesului. Se ia o sotie nefericită, un soț nehotărât și un psiholog nonconformist.

Soțul se curăță de mamă, se toacă mărunt, se condimentează, se pudrează, dar mai ales se ține bine la păstrare sub papuc. Soția se ia cu binișorul, se frământă bine, se dospește, se frăgezește până capătă o consistență docilă.

Se ia căsnicia, se întinde până la refuz, se asezonează cu o aventură, două, după gust, se reglează, se testează bine limitele, se încinge, se răcește și se aduce la o temperatură constantă. Se introduce la cuptor, se ține minim opt ani. Cu ajutorul unui psihoterapeut, ea se leagă sau se dezleagă.
Poftiți, serviți!
Bilet – 30 lei.

Detalii și rezervări – 0751268332.


3. Biblioteca Municipală Mangalia vă invită la ”Nocturna Bibliotecilor”!

Sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 10:00, vă provocăm să participați la activitățile special pregătite pentru dumneavoastră, sub egida sloganului ”România Citește”.

Eliza CUCU,
Șef Serviciu,
Direcția Cultură și Sport Mangalia.


Mangalia News, 13.09.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply