Țuțuianu, foc și pară pe liberali și pe… Huțucă: „Nu sunt eu de vină că primarii PNL confundă drumurile. Fac un ultim apel, să înceteze boicotarea proiectelor pentru județ”

0
1029

Săptămâna trecută, cu prilejul ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța, s-au  încins spiritele politice și grupurile și-au boicotat reciproc proiectele, până când mai multe dintre ele, importante, au picat la vot. Cele mai importante dintre ele sunt cele legate de repartizarea unor sume de bani primăriilor din județ, în baza sumelor defalcate din TVA pe anul 2019, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale și de repartizarea unor sume din impozitul pe venit în anul 2019, pentru susținerea programelor de infrastructură și dezvoltare locală. În acest sens, liberalii l-au acuzat pe președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, de faptul că alocă bani discreționar primăriilor în județ.

Certurile au fost intense, liberalii l-au atacat constant pe Țuțuianu timp de două zile, asediu care a culminat cu un as din mânecă la care conducerea CJC nu se aștepta: poziționare comună PNL – PMP! 

Marți, a avut loc ședința extraordinară a CJC, în cadrul căreia proiectele de hotărâre disputate au fost adoptate, cu sprijinul ALDE în special iar președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a arătat faptul că votul de ieri înseamnă un nou exemplu de „vădit dispreț față de problemele reale ale cetățenilor”. Mai mult, Huțucă a dezvăluit și faptul că negocierile politice nu s-au dus doar între PNL și PMP, ci și între PNL și ALDE, partid care a trădat la vot, aspect care l-a determinat pe Țuțuianu să reacționeze.

„Am sperat că ieri se încheie o luptă politică absurdă, inutilă și defavorabilă cetățenilor județului Constanța, pe care PNL a inițiat-o și pe care a pierdut-o, exact așa cum am spus data trecută, că adevărul, bunul simț și rațiunea vor ieși la suprafață. Deși, toți primarii județului Constanța primesc bani, observ că domnul Bogdan Huțucă insistă să mă certe din cauza abilităților politice pe care nu le are! În primul rând, nu sunt eu de vină pentru că primarii liberali nu știu sau nu vor să întocmească o cerere corespunzătoare de finanțare și nu sunt eu de vină pentru că dânșii confundă drumurile. În al doilea rând, nu sunt eu de vină pentru faptul că domnul Bogdan Huțucă a încercat, așa cum a recunoscut, să aibă o alianță cu ALDE, partid pe care de ani de zile îl condamnă că nu este de dreapta și nu este liberal și a eșuat în acest sens! În al treilea rând, consilierii județeni au înțeles necesitatea alocării sumelor de bani pentru proiectele din tot județul Constanța, în afară de cei ai PNL. În al patrulea rând, îi recomand domnului Huțucă, în calitatea sa de finanțist, să explice cetățenilor județului Constanța de ce trebuie să fie discriminați și să primească anumiți bani (mai mulți) primăriile PNL și alți bani (mai puțini) alte primării! Personal, sunt convins că din cauza acestor propuneri colegii de la ALDE și-au dat seama cine dorește, în realitate, să distribuie, banii discreționar în județ! Fac un ultim apel la consilierii județeni ai PNL să înceteze boicotarea finanțării proiectelor necesare din județ și să facem pentru cetățeni ceea ce trebuie: administrație și dezvoltare!”, a spus Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS. Articolul integral, AICI.


Mangalia News, Joi, 01.08.2019. Revista presei județene.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply