Mangalia are un nou Plan Urbanistic General (PUG). [Galerie FOTO cu planșe utile]

0
5279

Mangalia are un nou Plan Urbanistic General. ”După aproape 20 de ani, Mangalia are un nou Plan Urbanistic General (PUG), precum şi un Regulament Local de Urbanism. Documentul este extrem de important pentru toți cetățenii orașului, dar mai ales pentru investitorii din turism. De acum înainte, dezvoltarea staţiunilor din sudul litoralului nu va mai fi blocată de birocraţia excesivă din domeniul urbanistic.

Toţi cei care vor să construiască sau să modernizeze unităţi de cazare sau alimentaţie publică se vor putea raporta la noul PUG, care simplifică mult procedurile şi ajută investitorii să atraga fonduri UE în turismul românesc.

Mărturisesc că ne-au trebuit 5 ani pentru finalizarea documentului, din cauza blocajelor cu care ne-am confruntat la cele aproape 30 de instituţii ale statului, de la care am avut nevoie de avize pe noul PUG. Ca exemplu, numai Ministerul Culturii ne-a ţinut aproape un an şi jumătate pentru un aviz.

Precizez că ultimul PUG al Mangaliei datează din anul 2000 şi a expirat după 10 ani, dar a fost prelungit până în 2018, conform legii. Documentaţia pentru noul PUG a fost demarată din 2009, dar abandonată la scurt timp. Noi am reluat-o în 2013-2014, iar de atunci am insistat constant la fiecare minister pentru avizele necesare. În cele din urmă, am reuşit să adoptăm documentul inclusiv în Consiliul Local, iar acum Mangalia se află printre primele cinci municipii din țară care au reactualizat Planul Urbanistic General, respectând toate normele impuse de legislația specifică în materie de urbanism și amenajare a teritoriului”. (Radu Cristian, Fb).


Mangalia News, Marți, 30 iulie 2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply