Mii de euro, să te întorci acasă. Țara din Europa care vrea să oprească migrația masivă în țările mai dezvoltate

0
1490

O țară din Uniunea Europeană a găsit soluția perfectă pentru a opri migrația masivă în țările mai dezvoltate. Va începe să ofere mii de euro celor care se întorc acasă.

Nu mai puțin de 6500 de euro va primi fiecare portughez care se reîntoarce în țara mamă, pentru a a începe să lucreze acasă. Astfel, guvernul de la Lisabona speră să-i readucă în Portugalia pe cei care au plecat în perioada crizei economice din perioada 2008 – 2009. Această propunere generoasă a fost inclusă în ”Programul Întoarcerea”, aprobat marți de guvern.

Este important de reținut că acesta nu este un proiect în stadiu incipient, ci va începe să fie pus în aplicare din luna iulie a acestui an. Pot profita de el atât portughezi, cât și descendenții lor lusofoni. În Programul Întoarcerea sunt menționate mai multe stimulente pentru revenirea pe teritoriul Portugaliei, dar plata sumei de 6500 de euro este condiționată de un contract ferm de muncă în țară. În plus, este dedicată celor care au plecat din țară înainte de 31 decembrie 2015 și au trăit în afara țării pe parcursul a cel puțin 12 luni. […]

În aceeași perioadă, portughezii au inițiat un proiect intitulat Întreprindem2020. Acesta este destinat tinerilor și are în vedere crearea unui portal online specializat, a unui cadru de întâlnire între aceștia și companiile care se află în căutarea forței de muncă. Tot acolo, cei care își doresc să înceapă o afacere vor găsi informațiile de care au nevoie. În plus, există și posibilitatea unei forme de asistență financiară. […]

Portugalia se confruntă cu un fenomen accentuat de îmbătrânire a populaţiei, la care, în plus faţă de emigraţia tinerilor, contribuie natalitatea redusă (în medie 1,3 copii pentru fiecare femeie la vârsta fertilă) şi creşterea speranţei de viaţă, care a depăşit vârsta de 80 de ani. Conform datelor sistemului de asigurări sociale, 23% dintre municipalităţile portugheze au mai mulţi pensionari decât lucrători activi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply