Spitalul Mangalia, partener în proiectul internațional “Salvați inima unui copil”

0
1105

farmec.ro

Spitalul Municipal Mangalia, în parteneriat cu Districtul Rotary 2241 România și Republica Moldova, s-a implicat activ în proiectul “Salvați inima unui copil”, derulat în Spitalul Clinic “Grigore Alexandrescu” din București. Proiectul a fost susținut și de fundațiile “Gift of Life International”, ”International Children’s Heart Foundation” și mai multe cluburi și districte Rotary din SUA.

În cadrul proiectului, o echipă de medici români și americani au oferit servicii medicale de specialitate copiilor (până la împlinirea vârstei de 16 ani), care suferă de diferite afecțiuni cardiace. De serviciile competente ale medicilor români și străini, au beneficiat și copii din Mangalia.

Cu sprijinul Primăriei Mangalia, care a asigurat transportul pentru deplasarea la spitalul din capitală, în data de 15 aprilie, șase copii diagnosticați cu boli de inimă, au fost consultați de specialiștii Spitalului „Grigore Alexandrescu”, implicați în acest proiect.

Din fericire pentru micuții supuși testărilor specifice, aceștia nu vor avea nevoie de intervenții chirurgicale pe cord, dar vor fi, în continuare, monitorizați. Reprezentanții unității medicale din Mangalia au spus că, sunt deschiși oricăror proiecte care implică consultații și investigații complexe pentru pacienții săi.

”Prin aceste inițiative medicale, dar și altele pe care le demarăm la nivelul spitalului, dorim să aibă acces la servicii medicale de specialitate și pacienții cu venituri mici din localitatea noastră și din cele învecinate, ca starea de sănătate a celor aflați în suferință să se îmbunătățească semnificativ și să se reducă considerabil numărul celor diagnosticați cu afecțiuni majore”, au precizat reprezentanții spitalului din localitate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia news, 17.04.2019.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply