DREPT LA REPLICĂ despre activitatea de la Clubul Tineretului din Mangalia

1
1448

Carmen Drăghici: DREPT LA REPLICĂ.

Avand in vedere interesul manifestat de presă cu privire la activitatea de la Clubul Tineretului din Mangalia, comunicam urmatoarele:

1. Cu privire la ingrijorarea daca vine Primavara la Clubul Tineretului, va comunicam ca primavara la noi a venit prin activitatea de curatenie interioara a cladirii prin continuarea lucrarilor de reamenajare a foaierului de la parter in care se amenajeaza un centru de intalnire cu tinerii/pentru tineri si care speram sa fie gata pana in luna septembrie 2019.

2. Asa cum am declarat si in alte comunicate de presa, Sala de Spectacole din interiorul Clubului Tineretului necesita renovari ample, care necesita lucrari complexe si care se desfasoara conform planului stabilit. Renovarea acestei Sali, avand in vedere ca imobilul are o anumita vechime, este un proces ce necesita anumite avize, planuri si redecorari, fapt ce face ca activitatea de finalizare si punere in functiune sa fie de durata. Interesul Fundatiei Judetene Pentru Tineret Constanta este de a finaliza cat se poate de repede, dar in conformitate cu legislatia in vigoare de avizare, a renovarii acestei Sali si punerea ei la dispozitia tinerilor.

3. Pentru ca Primavara putem realiza si lucrari exterioare, incepand cu luna Mai vor fi executate si lucrari de renovarea a acoperisului cladirii si a anumitor laturi exterioare a cladirii, lucrari de durata , dar care vor schimba imaginea cladirii.

4. Cu privire la scarile de marmura, va comunicam ca acestea sunt verificate saptamanal de persoanele de intretinere, dar, din pacate, datorita unor persoane ”de buna credinta”, care nu intelegem unde pot folosi aceste bucati de marmura, dispar saptamanal bucati din aceste scari. In repetate randuri am facut si sesizari la autoritatile competente in ceea ce priveste aceste furturi. Mai mult, desi am lasat accesul liber la aceste scari, am constatat, conform imaginilor video, ca multe persoane prefera sa foloseasca aceste scari pentru a se da cu role, cu skateboard, sa sparga seminte si sa lase cutii de diverse bauturi, iar noi sa strangem dupa ei. Consideram ca de multe ori bunul simt si educatia unora lasa mult de dorit.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

5. In cadrul Clubului Tineretului exista organizatii de tineret / pentru tineret si drepturile omului, care au diverse programe proprii pentru tineri.

6. Cu privire la activitatea desfasurata de Fundatia Judeteana pentru Tineret Constanta in cadrul Clubului Tineretului Mangalia, conform scopului ce rezulta din textele de lege in baza carora functionam, aceasta consta in punerea la dispozitia tinerilor, a celor care solicita, Sali de seminarii, intalniri, activitati culturale. In urma solicitarilor tinerilor am realizat si realizam activitati cu tineri, cu ocazia anumitor sarbatori, zile internationale si nationale cu semnificatii diferite (mediu, drepturile omului, drepturilor tinerilor, cadouri oferite de tineri altor tineri din categorii defavorizate etc), atat in Mangalia, cat si in judet.

7. Avand in vedere dorinta de a pune la dispozitia tinerilor, care solicita si doresc, sa realizeze diverse activitati, sa fie informati si pentru a oferi o paleta ampla de activitati am facuta adrese catre diverse autoritati locale, judetene si nationale pentru realizarea de parteneriate in interesul tinerilor, dar raspunsurile acestora sunt seci si concise: „Nu sunt bani in bugete pentru aceste activitati de si pentru tineret”. Astfel, vedem interesul autoritatilor pentru realizarea de oportunitati si oferte pentru tineri, pentru educatia acestora, timpul lor liber, dorinta acestora de a se implica in viata comunitatii in care traiesc. Intelegem astfel, de ce multi tineri sunt nevoiti sa plece din tara si sa-si realizeze visele in alte tari.

8. Ca persoana juridica de drept privat, Fundatia Judeteana pentru Tineret Constanta a avut si are tot timpul deschidere pentru orice parteneriate concrete, serioase si in interesul tinerilor din diverse comunitati. Avand in vedere ca nu am primit niciodata bani publici, toata activitatea de administrare cladire, activitati si proiecte este realizata din venituri proprii, care de multe ori, chiar daca am dori sa facem mult mai mult, ne limiteaza desfasurarea de activitati mai numeroase si mai complexe pentru tineri. 

9. In ce priveste activitatea sportiva ce se desfasora in cadrul Clubului Tineretului Mangalia, credem ca raspunsul oferit public de domnul profesor Florin Iordanoaia este concludent.

10. Incepand cu 10 aprilie 2019 vom face public si Calendarul seminariilor si workshopuri gratuite pe care le vom pune la dispozitia tinerilor care doresc sa participe. Scopul nostru este sa venim cu o oferta diversa catre tineri.

Va dorim pe aceasta cale o Primavara frumoasa si va asiguram de toata deschiderea conducerii Fundatiei Judetene pentru Tineret Constanta de a realiza parteneriate si activitati de si pentru tineri, de a pune la dispozitia tinerilor care solicita spatii, in incinta Clubului Tineretului din Mangalia, pentru diverse intruniri sau desfasurarea de activitati in interesul lor.

Cu consideratie,

FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET CONSTANTA, 29.03.2019.


N.red: Acesta este textul original, postat de doamna Carmen Drăghici, președinta Fundației Județene pentru Tineret Constanța, drept comentariu la articolul publicat de noi ieri: La Casa Tineretului din Mangalia nu vine primăvara? [Galerie FOTO] 

Vă mulțumim pentru răspunsurile punctuale și așteptăm noi vești despre activitățile de la Casa / Clubul Tineretului din Mangalia. Totodată, vă invităm, stimată doamnă președintă, să citiți și: COMENTARII pe marginea articolului intitulat “La Casa Tineretului din Mangalia nu vine primăvara?” și să le răspundeți cititorilor noștri.

Pagina de Facebook a Fundației Județene pentru Tineret Constanța poate fi accesată aici:

UPDATE – COMENTARII: 

Ioniţă GabrielaPct. 6. “In urma solicitarilor tinerilor am realizat si realizam activitati cu tineri, cu ocazia anumitor sarbatori, zile internationale si nationale cu semnificatii diferite (mediu, drepturile omului, drepturilor tinerilor, cadouri oferite de tineri altor tineri din categorii defavorizate etc), atat in Mangalia, cat si in judet”. Activitati la Casa Tineretului? Nu am auzit despre asa ceva de ani buni. Prin 1989, se faceau tot felul de cursuri si existau cluburi/cercuri. Se tineau spectacole de teatru. Chiar sunt curioasa: care sunt activitatile propuse de Fundatia Judeteana si de ce nu se popularizeaza?


Mangalia News, 29.03.2019. (foto Sens giratoriu Mangalia: arhiva MN).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Casa Tineretului Mangalia, are o arhitectura deosebita, este o bijuterie a orasului. Mi-ar placea sa aiba o sala de spectacol si sala de cinema, pt a reinvia vechiul obicei cand nu ne scapau piesele de teatru si fillmele bune, vazute pe ecran lat !

Leave a Reply