Siropul de tuse pentru copii și comprimatele Eurespal, retrase de pe piaţă. Ce trebuie să faceți dacă le aveți în casă

0
1144

farmec.ro

Siropul de tuse pentru copii și comprimatele Eurespal, retrase de pe piaţă. Ce trebuie să faceți dacă le aveți în casă.

Alertă în România! Siropul de tuse pentru copii, dar şi comprimatele Eurespal au fost retrase de pe piaţa din Europa! Asta după ce specialiştii francezi au ajuns la concluzia că tratamentul împotriva tusei poate genera afecţiuni cardiace.

În acest moment, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a decis retragerea de la vânzare a siropului și comprimatelor Eurespal. Alerta a venit chiar de la producătorul francez al siropului, după ce un studiu a dovedit că acesta poate genera afecțiuni cardiace. Conform specialiștilor fenspirida, substanță activă din acest medicament, provoacă probleme cardiace.

În țară noastră autoritățile îi sfătuiesc pe cei care au cumpărat deja medicamentul să nu îl mai folosească și să îl ducă înapoi la farmacie.

Până în acest moment produsul era indicat pentru ameliorarea tusei și a expectoratiei. Conform prospectului pacienții care foloseau atât siropul cât și tabletele putea suferi efecte adverse cum sunt greață, dureri în capul pieptului și chiar somnolență. Conform producătorului unu din o mie de pacienți poate suferi de tahicardie sau eritrem.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, Agenţia Naţională de Securitate a Medicamentului a solicitatpacienţilor care au achiziţionat deja medicamentul să nu îl mai folosească şi să îl ducă înapoi la farmacie. Agenţia franceză a medicamentului ANSM a fost anunţată de către producătorul Laboratoires Servier de decizia de retragere de pe piaţă a medicamentului fenspirid din cauza noilor dovezi de creştere a riscului de aritmii cardiace. În România mai există şi un alt preparat cu fenspirida.

Mai mult, pe a1.ro.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply