Goran Mrakić – Viața pe caiet

    0
    1133

    Goran Mrakić – Viața pe caiet

    Îi intră pe 29 decembrie salariul pe ultimele patru luni de la intreprinderea semifalimentară la care lucrează ca paznic de noapte.

    Aproape că încetase să mai spere, așa că își face cruce în fața tuturor bisericilor, din Iosefin până în Unirii.

    Îi telefonează nevestei că au în sfârșit bani de mers la revelion, să nu se mai chinuie să facă 25 de kile de salată de boef. În drum spre casă se oprește să lingă câte o bere în fiecare crâșmă.

    ”Azi e ziua mea norocoasă”, își spune în barbă, trecând pe lângă casinoul ”Million”. Într-un sfert de oră topește jumătate din bani la roată, se drege cu un whisky primit moca și se felicită în sinea lui că nu i-a spus muierii că a luat banii pe patru luni. O să-i zică numai de leafa pe luna curentă și o să dea vina pe hoții ăia de la firmă.

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Ultimii 400 de lei îi sparge însă la un birt cu lăutari din Lipovei, unde dă și două dedicații pentru interlopii știrbi din zonă. Ajunge acasă pe la 6 dimineața, rupt în cur, nevasta îl așteaptă cu sucitorul pe scări.

    Se trezește la prânz cu capul cât bostanul, se scobește de mărunți prin buzunare să-și cumpere niște aspirină. Muierea, într-un capot șifonat, cu un prosop în jurul capului și o țigară cârnă în colțul gurii trântește oalele și suduie prin bucătărie. Deschide ușa cu delicatețea unei pisici și întreabă:

    – ”Iubi, cum stăm cu salata aia de boef? Te ajut cu ceva?”

    Ajunge de la etajul 4 la parter în 10 secunde. La ieșirea din scară, aude doar salva de obiecte metalice a căror țintă era capul lui, de parcă nu l-ar durea destul.

    Intră în primul birt din zonă și-și deschide o nouă linie de credit pe caietul vechi cu coperți verzi, ce stă în stânga pultului. Pe ultima pagină vede înscrisul ”Produs de Fabrica de Hârtie Letea” și simte acel miros specific de fibre de celuloză care îl duce cu gândul la primul 4 luat în vremea când era elev la generala 7.

    Bătrâna patroană îi întinde un pahar de rom și-l întreabă de complezență:

    – Și? Unde mergeți de revel?

    Își șterge gura cu mâneca bluzei de trening, tușește și-i face semn cu mâna să-i mai toarne un deț.

    Posted on December 30, 2018, by goranmrakicThe spirit is frequency, the blood is fuel. Everything else is rock & roll.


    Mangalia News, Joi, 03.01.2019.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply