Artiștii României, pe banii Primăriei: Cât au cheltuit administrațiile locale din țară, de Revelion / ANCHETĂ

    0
    953

    știripesurse.ro: Artiștii României, pe banii Primăriei: Cât au cheltuit administrațiile locale din țară, de Revelion/ ANCHETĂ.

    Petrecerea de Revelion reprezintă un moment de bucurie pentru români, marcat public prin muzică, focuri de artificii şi nu numai. De departe, artiștii sunt cei care câștigă sume considerabile pentru a participa la astfel de petreceri, unii dintre ei fiind plătiți chiar și cu 4509 lei pe minut, cum e cazul Innei, sau 2944 lei pe minut – cazul lui Smiley. Totul din generozitatea primăriilor muncipiilor reşedinţe de judeţ, care nu se sfiesc să achite sute de mii de lei pentru câteva ore de petrecere și voie bună, pentru a marca trecerea dintre ani.

    Într-un demers jurnalistic în exclusivitate, STIRIPESURSE.RO a vrut să afle ce sume alocă fiecare primărie de municipiu din România pentru onorariile artiștilor. De menționat este faptul că unele sume pe care o să le regăsiți mai jos pentru petrecerea de revelion ar putea fi chiar mai mari deoarece nu sunt incluse costurile pentru focul de artificii; sau viceversa, când în contractul semnat de primărie a fost inclus și focul de artificii sau alte servicii conexe.

    În toată această anchetă nu putem să nu menționăm și limitele de care ne-am lovit. De o parte, regăsim administrațiile locale care au răspuns prompt solicitării noastre și au oferit un răspuns în termenul legal, iar de cealaltă parte avem administrații locale ce nu cunosc legea 544 privind liberul acces la informații de interes public și nu au oferit un răspuns clar sau au vrut să ascundă de public sumele cheltuite, prin amânarea nejustificată a unui răspuns clar. Există, totuși, și primării de bună-credință, care ne-au comunicat că procesul pentru organizarea petrecerii de Revelion este în curs de desfășurare, chiar și la data publicării acestui articol.

    Cu siguranţă, suma cea mai mare va fi cheltuită pentru Revelionul de la Bucureşti, însă Primăria Capitalei a refuzat să furnizeze datele solicitate. Astfel, potrivit informaţiilor obţinute, cele mai mari sume pentru petrecerea de Revelion vor fi cheltuite la Focşani (peste 1 milion de lei, cu TVA), Sibiu (900.000 de lei), Constanţa şi Iaşi (peste 600.000 de lei). La polul opus, unele primării nu organizează evenimente de Revelion, iar altele organizează doar focuri de artificii. Un caz special este Primăria Tulcea, care oferă locuitorilor doar câteva ore de muzică ambientală.

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Lista primăriilor şi a artiştilor care au concertat de Revelion, sub imagine. ↓

    content-image

    Explicaţie foto: Negru – Primării care nu au oferit informaţiile solicitate; Alb – Primării care nu organizează petreceri de Revelion; Galben – Primării care organizează doar focuri de artificii; Albastru – Primării care cheltuie sub 100.000 de lei pentru petrecerea de Revelion; Verde – Primării care cheltuie între 100.000 de lei şi 200.000 de lei pentru petrecerea de Revelion; Portocaliu – Primării care cheltuie între 200.000 de lei şi 500.000 de lei pentru petrecerea de Revelion; Roşu – Primării care cheltuie peste 500.000 de lei pentru petrecerea de Revelion.

    Astfel, STIRIPESURSE.RO a transmis unui număr de 41 de primării din țară următoarea solicitare:

    Citiți continuarea aici: stiripesurse.ro/arti-tii-romaniei-pe-banii-primariei


     


    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply