INIMA REGINEI MARIA – un spectacol pentru Centenar, la Teatrul de Stat Constanța

    0
    1233

    INIMA REGINEI MARIA – UN SPECTACOL PENTRU CENTENAR.

    Teatrul de Stat Constanţa (TSC) are onoarea să vă invite la spectacolul INIMA REGINEI MARIA, de Radu Aldulescu, în regia Alinei Hiristea. Spectacolul va avea premiera în data de sâmbătă, 8 decembrie 2018, iar prezenţa dumneavoastră la una dintre reprezentaţiile din weekendul 7 – 9 decembrie (7 decembrie – avanpremieră, 8 decembrie – premieră, 9 decembrie – a treia reprezentaţie) ne va onora în mod deosebit. Spectacolele vor începe la ora obișnuită, 19.00.

    Spectacolul reprezintă demersul Teatrului de Stat Constanţa pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, prin rememorarea Reginei Maria a României, cea care a avut un rol determinant în parafarea Unirii de către marile puteri ale lumii. Din câte avem ştiinţă, este singura producţie de teatru pe această temă, care nu are caracter ocazional, ci va rămâne în repertoriul teatrului nostru şi va fi reprezentată în continuare.

    Distribuţia este alcătuită din actori ai Teatrului de Stat Constanţa și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, iar scenariul a fost realizat de unul dintre cei mai apreciaţi romancieri contemporani, Radu Aldulescu, după jurnalele Reginei Maria.

    Radu Aldulescu a debutat în 1993 la Editura Albatros, cu romanul „Sonată pentru acordeon”, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România. A scris scenariul filmului „Terminus Paradis” (regizat de regretatul Lucian Pintilie), care a obținut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneția. În anul 2008 a fost distins cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române, pentru romanul „Mirii nemuririi”. Romanele sale, în număr de zece, au primit multe premii şi au fost publicate la cele mai prestigioase edituri din România.

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Alina Hiristea, (UNATC, 1998) a semnat până în prezent regia artistică a 30 de spectacole. A luat parte, în 2010, la proiectul Diebe-Transfer al European Theatre Convention, unde a susţinut un workshop, la Deutches Theater din Berlin, urmat de montarea piesei „Hoți” de Dea Loher, în premieră pe țară, la Teatrul Naţional Craiova. A primit Trofeul Festivalului Internațional Shakespeare din Craiova  în 2010 – „Doar Hamlet”, T.N. Craiova, în 2016 – „Furtuna”, Teatrul Gong Sibiu (spectacol selectat și la prestigiosul Wuzhen Theatre Festival, China, 2016) și în  2018 – „Lear”, Centrul Cultural Reduta Brașov.

    Alina Hiristea se bucură de încrederea şi aprecierea reputatului maestru Emil Boroghină, directorul fondator al Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova, care a acceptat să fie consultantul artistic onorific pentru acest proiect al teatrului nostru.

    Credem că echipa artistică extrem de valoroasă creată pentru „Inima Reginei Maria”, energiile şi entuziasmul sărbătoririi Centenarului precum şi memoria unei Regine atât de iubitoare şi iubită de poporul ei, vor da naştere unui act artistic de excepţie, ai cărui martori vă invităm să fiţi!

    DISTRIBUȚIA:

    INIMA REGINEI MARIA,

    după un scenariu de Radu Aldulescu.

    Maria, Regina României Mari:  Dana Dumitrescu

    Regele Ferdinand, Întregitorul României / Iuliu Hossu: Remus Archip

    Memoria 1: Nina Udrescu

    Memoria 2: Cristina Oprean

    Memoria 3: Mirela Pană

    Memoria 4: Georgiana Mazilescu

    Prințul Barbu Ştirbey: Marian Adochiței

    Brătianu,  șeful guvernului liberal: Liviu Manolache

    Marghiloman / Soldat I: Marian Adochiței

    Generalul NKVD: Liviu Manolache

    Generalul Grigorescu: Cosmin Mihale

    Doamna Mavrodi / Instructor brigada artistică / Pioniera: Laura Iordan Adrian

    Maria Ventura: Liliana Cazan

    Ecaterina Teodoroiu : Alina Manțu

    Țarul Nicolae / Soldat II: Florentin Roman

    Activistul român / Politicianul de azi: Adrian Dumitrescu

    Activista: Liliana Cazan

    Torţionarul : Cosmin Mihale

    Primarii: Liviu Manolache, Marian Adochiței , Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu

    Oameni din socialism, oameni de azi: Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Liviu Manolache, Remus Archip, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu, Cosmin Mihale, Marian Adochiței, Alina Manţu

    Soldați ai Reginei / Oameni din socialism / Oameni de azi: Studenți ai Facultății de Arte – Universitatea „Ovidius” – Maria Denisa Iova, Cornelia Andreea Pandele, Gabriela Dumitrache, Denisa Todireanu, Mihaela Chivu, Alexandra Banu, Mircea Siromaşenco, Ionuţ Rusu.

    Consultant artistic onorific: Emil Boroghină

    Regie artistică: Alina Hiristea

    Asistent regie artistică: Laurențiu Tudor

    Scenografie decor: Cosmin Hiristea

    Scenografie costume: Raluca Negoescu

    Asistent scenografie costume: Alexandra Dumitriu

    Compoziție muzicală: Andreea Vâță – Dienes, Marius Roje

    Mişcare scenică: Ibi  Cristea

    Video şi grafică: Iulia Pană

    Sonorizare: Tache Toma

    Operator video: Ştefan Sterian

    Operator lumini: Alexandru Bibere

    Regie tehnică: Gelu Ciobanu,  Ştefan Vînă

    Sufleur: Claudia Mihuț.                   


    Mangalia News, vineri, 7 decembrie 2018.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply