SCRISOARE MAI MULT DECÂT DESCHISĂ, din partea unui membru al conducerii filialei ANCMRR Mangalia

    0
    1348

    SCRISOARE MAI MULT DECÂT DESCHISĂ!

    Stimată conducere a ANCMRR Bucuresti,
    Stimată conducere a ANCMRR Constanța,

    Sunt membru ANCMRR și fac parte din subfiliala Mangalia, subordonată statutar filialei Constanța. Fac parte din conducerea subfilialei dar, ceea ce o sa relatez în continuare, o fac numai și numai în nume personal, rezervându-mi dreptul însă de a interpreta și părerile membrilor ANCMRR Mangalia prezentate în adunările lunare ale filialei și nu numai.

    Această ”scrisoare” doresc să înlocuiască invitația de participare la apropiata ședință a forumului central al ANCMRR, la care nu voi da curs.

    Personal m-am bucurat că, după o prea lungă staționare la cârma forumului central, vechea conducere a fost schimbată. Speram, la fel ca toți ceilalți camarazi, că va urma o schimbare radicală de viziune asupra rolului asociației, asupra unor prevederi statutare învechite și chiar asupra relațiilor ce trebuie să existe între conducerile centrale și filiale (subfiliale).

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Să trecem la subiect…

    1. Există între prevederile Statutului ANCMRR una moștenită (nu zic de unde) și perpetuată, aceea ca filialelel(subfilialele) subordonate ”să verse” pe linie ierarhică 20% din încasările făcute la plata cotizațiilor anuale. 

    Acum câțiva ani, când am fost ales în conducerea subfilialei Mangalia, discutând cu majoritatea colegilor mei, am realizat faptul că acest ”drept statutar” proclamat de cei de sus este cam imoral și cam nelegal (căci, până la urmă, când umbli la banii oamenilor, cam totul este ilegal).

    Am facut câteva calcule. În cei peste 25 de ani de existență a subfilialei au fost trimiși către cele două entități ierarhice multe milioane de lei. Mai precis, cam 30.000 de RON. Să rămâi perplex, nu !

    2. De anul trecut, guvernanții au aprobat ca și pensionarii, inclusiv cei miliatri, să poată dona 2% din impozitul pe venit (pensie) către ONG-urile agreate de fiecare. Și pentru că nu există bazele de date la casele de pensii județene referitoare la pensionarii militari, conducerea centrală a ANCMRR a găsit o soluție convenabilă ei, aceea ca formularele odată completate să ajungă la București și, acolo, se va face o împărțire ”dreaptă” de genul: ”una ție-două mie”, din suma supusă impozitării și, normal, beneficiarul să fie ANCMRR-ul.

    3. Fără să fim consultați și înștiințați, conducerea centrală hotărăște, trecând peste consultarea membrilor simpli ca să mărească cotizațiile anuale la suma de 60 lei. Și de unde aflăm noi de această intenție, care, între timp a devenit ordin, dintr-un numar al revistei asociației din anul 2017.

    În adunările lunare ale subfilialei am tot discutat cele de mai sus. La unele dintre acestea a fost prezentă și conducerea filialei Constanța. Noi am simțit ”stânjenela” acesteia dar…, din păcate nu ne-a încălzit cu nimic pentru că nu s-a schimbat nimic.
    Deci…

    1. Unde sunt cei peste 30.000 lei trimiși către Constanța și București? În cei peste 25 de ani, subfiliala Mangalia nu a primit de la Constanța sau București nici măcar ”un capăt de ață”. Toate revistele primite de la București le-am plătit. Toate insignele primite de la București le-am plătit. Nu există nimic primit și neplătit. 

    În schimb, noi am adunat banii proveniți din cotizațiile membrilor și i-am depus la bancă. Nu am cheltuit niciun ban din bugetul subfilialei, decât cu prilejul unor activități la care au fost invitați toți camarazii. Lunar, dăm cadouri celor care împlinesc vârste aniversare. Toate excursiile organizate au fost facute cu banii din buzunarele proprii, pentru că nu poți lua într-o excursie 500 de membri. Avem relații de prietenie și colaborare cu camarazii din Shabla (Bulgaria), ne invităm reciproc la diverse activități, dar toate se fac cu banii noștri, pentru că, atâta vreme cât un singur membru nu poate participa, ar fi imoral și ilegal să ne folosim de cei câțiva lei dați de el la plata cotizației.

    2. Obligativitatea dirijării celor 2% către București, trebuie să înceteze. Atenție la Lege. Oamenii au destul discernământ și au devenit refractari la cele ”impuse de sus”. Rugăm conducerea centrală să rămână cu picioarele pe pământ. Altfel se pot petrece seisme…

    3. Adunările Generale ale subfilialelor și filialelor au capacitatea să discearnă care să fie cotizația anuală. Nu ne forțați să credem că aveți nevoie de banii noștri pentru mai multe deplasări peste graniță sau agape colegiale prin București sau Constanța. Trebuie scoasă din statul prevederea de a trimite catre centru 20% din cotizații. Este o ”cutumă” învechită și imorală. Cei aflați în conducerile centrale au destui bani ca să existe. Și nu uitați un aspect, toți cei aleși în conducerile subfilialelor si filialelor nu sunt retribuiți. Vă rugăm să vedeți cum este și la celelalte armate din afara granițelor țării noastre. O să aveți surprize !

    În concluzie,

    De ce este nevoie de mai mulți bani la Centru ?

    ANCMRR central nu a reușit nimic în privința pensiilor militare. Nu detaliem, se cunoaște…

    ANCMRR central nu cunoaște realitatea din filialele și subfilialele subordonate….

    ANCMRR central trebuie sa se democratizeze, altfel își va pierde membrii….

    ANCMRR central trebuie să facă în așa fel încât sa se realizeze unitatea militarilor în rezervă și în retragere.

    Defăimarea militarilor rezerviști, lipsa de respect față de aceștia, modul cum sunt tratați de conducerea MApN și de militarii activi ar trebui să fie preocupările Dv…, nu să primiți cât mai mulți bani de la filiale și subfiliale !

    Cdor. (rtg) GHEORGHE MIHALACHE, 14.11.2018.


    Mangalia News. Sursa: facebook.com



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply