HOME&DECO: Idei de amenajare a unei băi mici

0
6333

HOME&DECO: Idei de amenajare a unei băi mici

Multe apartamente, mai ales cele puțin mai vechi, sunt dotate cu incaperi mici, pentru care esti nevoit sa gasesti mereu noi solutii cat mai optime de depozitare. Printre aceste incaperi se numara si baia, iar dilema cu care se confrunta majoritatea este alegerea mobilierului si utilizarea spatiului, astfel incat sa se creeze un mediu relaxant si placut. Indiferent ca vorbim de probleme legate de lipsa ideilor de decorare, lipsa spatiului din baie sau probleme legate de buget, toate acestea pot fi rezolvate daca ai putina rabdare si dispui de informatiile necesare care sa te ajute in solutionarea lor.

Cum amenajezi o baie frumoasa cand beneficiezi de foarte putin spatiu?

Atunci cand rasfoiesti revistele de specialitate, poate ca ai impresia ca pentru acele bai frumos decorate s-a utilizat un buget foarte ridicat. Problema este ca tu va trebui sa alegi piese de mobilier de calitate si cu gust, fara sa cheltuiesti o avere si fara sa depasesti bugetul stabilit de tine. Chiar daca nu dispui de multi bani, poti gasi mobila si obiecte sanitare pe gustul tau, care au un bun raport calitate-pret. Ca material de baza, vei gasi gresie pentru casa de la Hornbach.ro, la preturi foarte accesibile.

1. Mobilierul

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

In primul rand, va trebui sa alegi un stil pe care sa mergi. Alege mobile si componentele baii in functie de stilul ales si ai grija ca toate acestea sa se lege intre ele, pentru a nu se crea o incarcatura inutila de obiecte rupte din diferite stiluri. Daca nu stii exact ce stil sa alegi sau nu ai preferinte, este indicat sa optezi pentru piese de mobilier simple, insa practice si utile. De asemenea, alege obiecte sanitare simple, albe sau o nuanta derivate, de preferat din acelasi set, pentru a evita riscul ca acestea sa aiba nuante diferite de alb. Daca iti doresti sa te inspiri in scopul unei amenajari cu gust a baii tale, poti sa vezi informatii aici, cu mai multe exemple de decorare. In cazul unei bai foarte mici, alege mobilier deschis la culoare si opteaza pentru corpuri suspendate.

2. Iluminarea

Corpurile de iluminat sunt unele dintre cele mai importante componente ale unei bai. Lumina din incapere va controla substantial calitatea spatiului si poate pacali foarte usor vizual, dand senzatia de un spatiu mai mare sau mai mic, daca acesta nu este iluminat corespunzator. Alege corpuri de iluminat de calitate, fara sa cheltuiesti multi bani pe ele. Intr-o baie mica, te poti folosi de lumina pentru a creea senzatia de spatiu, pozitionand-o strategic si in zone in care se reflecta in oglinda. Aplicele, lampadarele, plafonierele sunt cateva exemple de corpuri de iluminat pe care le poti utiliza pentru a da viata baii tale.

3. Cosurile pentru depozitare

Cosurile si cutiile pot fi o solutie foarte buna pentru a stoca diverse obiecte. Pe langa cosul de rufe, poti utiliza mai multe cosulete si cutii in care sa pui lucruri pe care nu le vrei la vedere, cum ar detergentii, prosoapele, cosmeticele,etc. Avantajul acestora este acela de a fi foarte practice si te ajuta sa depozitezi diverse lucruri, fara a avea preturi exagerat de mari. Gasesti astfel de obiecte in diverse modele si fabricate din diferite materiale, la preturi destul de avantajoase. Daca pui aceste obiecte in zone in care ar putea sa se ude, ai grija sa alegi materialul potrivit. De exemplu, lemnul, bambusul si materialele asemanatoare se pot deteriora in timp, daca stau intr-un spatiu plin de umezeala.

4. Alte elemente de decor

Elementele decorative pot imbunatati foarte mult aspectul baii tale. Foloseste-te de ele pentru a da un plus incaperii si alege-le in functie de stilul in care te-ai gandit sa iti amenajezi baia. Plantele verzi nu trebuie sa isi gaseasca locul numai in camera de zi sau in dormitor. Anumite specii de plante adora umiditatea si pot fi intretinute cu usurinta intr-o incapere precum baia. Mai mult de atat, ele vor arata foarte bine aici si vei obtine un efect frumos cu ajutorul lor. Poti folosi si boluri in care sa pui sapunurile, periutele de dinti si alte obiecte pe care trebuie sa le ai la indemana. Toate acestea sunt in egala masura practice cat si elemente de decor pretioase pentru baia ta. Folosindu-te de astfel de mici trucuri, desi nu beneficiezi de mult spatiu, poti obtine o atmosfera relaxanta si placuta. (P).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply