Ministrul Mihai Fifor anunță organizarea, în premieră, a Forumului româno-american al Apărării, un punct major de referință al Parteneriatului Strategic România-SUA

0
982

România va găzdui în luna octombrie, la București, primul Forum româno-american dedicat domeniului apărării, a anunțat ministrul Apărării Mihai Fifor după o întrevedere avută miercuri cu Eric Stewart, președintele American-Romanian Business Council (AMRO).

”L-am primit astazi, la sediul ministerului, pe domnul Eric Stewart, presedintele American-Romanian Business Council (AMRO), cu care am discutat despre organizarea unui important eveniment la Bucuresti, in parteneriat cu ministerul apararii nationale. In toamna acestui an, la finalul lunii octombrie, vom organiza primul “Forum romano-american al apararii”, in cadrul caruia companii din cele doua state vor avea ocazia sa discute despre posibilitati concrete de intensificare a cooperarii”, a scris Fifor pe pagina sa de Facebook.

Anunțul ministrului român al Apărării survine în contextul în care Bucureștiul a demarat consistente proceduri de achiziție și înzestrare militară, atât datorită alocării a 2% din PIB pentru bugetul Apărării, cât și din perspectiva faptului că, anul trecut, România a fost statul membru al NATO care a cheltuit cea mai mare parte a bugetului său militar (33%) pentru înzestrare și dezvoltare în materie.

”Prin aceasta initiativa vom crea cadrul necesar de interactiune dintre companiile romanesti si americane in vederea explorarii celor mai eficiente formule de parteneriat in domeniul industriei de aparare. O atentie deosebita va fi acordata componentei academice, urmand a fi initiate demersuri pentru un dialog intre institutii de invatamant militar din Romania si SUA, cu accent asupra activitatii de cercetare in domeniul apararii. Mai mult, forumul ar putea include si componenta medicinei militare, prin prezenta unor companii specializate, in contextul in care privim cu prioritate componenta operationala a functionarii retelei medicale a ministerului”, a mai completat Fifor.

Mai mult, pe caleaeuropeana.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply