Cetatea Callatis în jungla nepăsării!
APEL pentru Cultură și Civilizație! FOTO/VIDEO

0
1927

Cetatea Callatis în jungla nepăsării! 

Ceea ce vedeți în imaginile de mai jos nu sunt instantanee din jungla care a înghițit civilizația mayașă! Așa arată, la final de iunie 2018, ceea ce se mai întrezărește din zidurile Cetății Callatis, ziduri străvechi, aflate de ani de zile sub vegetația sălbatică, adevărată junglă care crește de la an la an, ”hrănită” de nepăsare, la Mangalia:

APEL pentru Cultură și Civilizație!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În articolul anterior, întrebam: Oare, chiar să nu mai fie bani pentru Cultură, pentru protejarea și conservarea monumentelor istorice unice pe care le avem? PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL 2014-2020 zice că ar fi fonduri pentru așa ceva! (Detalii, aici: mangalianews.ro/2018/05/turist-prin-oras-cetatea-callatis-si-imprejurimile-ei-foto-video).

Vă invităm să (re)citiți articolele despre Cetatea Callatis, publicate de cotidianul online Mangalia News de-a lungul celor șase ani de la lansarea sa în spațiul public.

Noi continuăm campania de conștientizare a factorilor politici, culturali și administrativi asupra stării de fapt a vestigiilor mândrei Cetăți a Callatisului, ajunsă într-o ruină copleșitoare, cea a NEPĂSĂRII, mult mai dureroasă decât cea a distrugerii ei în antichitatea barbară… Continuăm APELUL nostru, până când s-o sesiza vreun for cultural sau administrativ și va șterge rușinea nepăsării de pe obrazul Cetății Callatis, iar aceasta va fi repusă în circuitul normal, firesc, al Istoriei, Culturii și Civilizației unei țări europene!

Pentru informarea celor interesați, iată câteva imagini din arhiva timpului, cu Cetatea Callatis, obiectiv istoric, turistic și cultural-educativ:


Mangalia News, 29.06.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply