Chinezii reînvie sudul litoralului (republicări). VIDEO

0
2561

Două hoteluri părăsite din staţiunea Saturn au fost cumpărate de investitori din China. Până în toamnă, hotelurile “Alfa” şi “Beta” vor fi transformate în blocuri de garsoniere şi apartamente iar pe viitor investitorii chinezi le vor include într-un complex cu hoteluri şi piscine. Peste 10 milioane de euro vor cheltui în total chinezii în partea de sud a litoralului.

Digi24 Constanta, 17 Martie 2017.


Cuget Liber: Firma care a cumpărat hotelurile abandonate Alfa şi Beta din Saturn are ambiţii mari pentru ele. SC City Est Cliner SRL, în calitate de proprietar al celor două loturi pe care se află hotelurile, chiar lângă plajă, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul pentru emiterea acordului de mediu privind reabilitarea hotelurilor.

Potrivit documentului, beneficiarul doreşte recompartimentarea hotelului Alfa şi a hotelului Beta, construirea de balcoane, dar şi racordarea celor două imobile la utilităţi. Practic, firma doreşte transformarea hotelurilor Alfa şi Beta, cu regim de înălţime de P+4 etaje, în imobile de apartamente şi garsoniere.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Construcţia va fi realizată pe un teren în suprafaţă de 15.820 metri pătraţi. Clădirile vor fi transformate din hoteluri în blocuri cu locuinţe colective.

Hotelul Alfa va avea 42 de garsoniere la parter, de câte 21,55 metri pătraţi. Etajul întâi, al doilea şi al treilea vor fi identice şi vor avea câte 13 garsoniere cu aceeaşi suprafaţă ca şi cele de la parter şi câte 20 de apartamente, de două tipuri, cu 31,1, respectiv 33,65 metri pătraţi. La ultimul etaj, vor fi tot 20 de garsoniere, dar doar 18 apartamente şi o terasă acoperită de 93,24 de metri pătraţi.

Hotelul Beta este aproape identic cu Alfa, dar va avea două garsoniere în plus la parter şi câte una la etajele întâi, al doilea şi al treilea. Nu este clar deocamdată dacă apartamentele şi garsonierele vor fi ulterior scoase la vânzare sau vor fi închiriate în scop turistic.

Reamintim că hotelurile Alfa şi Beta nu erau funcţionale de ani de zile şi au fost cumpărate de la THR Marea Neagră, la sfârşitul anului trecut, de firma City Est Cliner, unde sunt acţionari doi cetăţeni chinezi. Potrivit unor surse, aceştia ar fi plătit pe cele două imobile în jur de un milion de euro. (cugetliber.ro, 29 martie 2017).


Mangalia News, vineri, 18 mai 2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply