MINAC LE PREGĂTEȘTE CONSTĂNȚENILOR O MULȚIME DE SURPRIZE

0
989

Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai îndrăgite evenimente culturale inițiate de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, care a prins nu doar în țară ci și la malul mării. Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa își deschide porțile pentru publicul constănțean iubitor de cultură, sâmbătă, 19 mai.

Contactat de echipa opiniaonline.ro, muzeograful dr. Lavinia Dumitrașcu, ne-a mărturisit că MINAC le mai pregătește încă o surpriză constănțenilor. Este vorba de dubla lansare de carte a  președintelui filialei din Mangalia a Cultului Eroilor, Emil Corneliu Ninu.

”Joi, 17 mai, ora 12.00, de Ziua Eroilor, Emil Corneliu Ninu își lansează două volume. Cele două lucrări care vor fi aduse în fața publicului, „Bravii noștri veterani de război“ și „Eroul din familia mea“, sunt niște creații deosebite.

Cel din urmă volum, „Eroul din familia mea“, cuprinde, după cum se menționează pe copertă, „creații premiate la cea de-a V-a ediție a concursului ocazionat de sărbătorirea, pe 26 mai 2017, a Zilei Înălțării Domnului. Domnul Emil Corneliu Ninu este președintele filialei din Mangalia a Cultului Eroilor”. 

”Voi prezenta cărțile alături de directorul muzeului, Sorin Marcel Colesniuc și de colonelul în rezervă Remus Macovei, care este președintele al Asociației Cultului Eroilor Regina Maria, filiala Constanța. Ne alăturăm și în acest an instituțiilor de cultură care își deschid porțile publicului interesat cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, care va avea loc sâmbătă, 19 mai. Publicul va avea parte de un concert extraordinar de jazz marca Harry Tavitian, de un spectacol al Teatrului de Stat, dar și de grupuri de reconstituire istorică”, a declarat pentru opiniaonline.ro, muzeograful dr. Lavinia Dumitrașcu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Noaptea Muzeelor este un eveniment  patronat  de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). (sursa: opiniaonline.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply