Profesorul american de economie Jeffrey Sachs, la Bucureşti: „Am fost naiv în anii ‘90 să cred doar în puterea pieţelor de a rezolva totul”

0
759

„În Statele Unite suntem în situaţia de a avea creştere economică, dar nu şi creştere de bunăstare generală a populaţiei. Starea de bine a populaţiei (wellbeing – engl.) scade de la an la an, iar oamenii sunt nemulţumiţi. Speranţa de viaţă scade.”

Unul dintre cei mai cunoscuţi economişti americani din lume, Jeffrey Sachs, cel care i-a consiliat pe Mihail Gorbaciov şi Boris Elţîn pentru introducerea economiei de piaţă după colapsul Uniunii Sovietice, a spus ieri la Bucureşti că România trebuie să rămână o economie deschisă şi să pledeze pentru o Uniune Europeană cât mai puternică.

„Economia mondială arată bine, dar depinde ce decizii vor lua liderii lumii. Speranţa este la Franţa şi Germania şi la Uniunea Europeană. Preşedintele Americii, Donald Trump, nu înţelege nimic din economie, iar politica sa de a introduce bariere tarifare şi taxe vamale este o ameninţare pentru economia SUA. Sper ca Uniunea Europeană să nu treacă la măsuri de răspuns prea dure. Pentru o ţară precum România aveţi nevoie de creştere sustenabilă, investiţii în industriile înalte, dacă vreţi o economie performantă în viitor.”

Continuarea, în m.zf.ro/banci-si-asigurari



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply