Pro Artis Mangalia – Un dialog cromatic al generatiilor, partea I

0
2594
Ana Maria Fulga-Ziua Marinei Mangalia 2005-2006

Prima expoziție virtuală de Artă plastică din istoria școlilor mangaliene – PRO ARTIS – a fost vernisată în data de 16 noiembrie 2006, pe site-ul școlii  “Gala Galaction”, sub atenta îndrumare a profesorului Traian Lupu.

Vă invităm să intrați într-un DIALOG cromatic al generațiilor, împreună cu o parte din membrii cercului de pictură PRO ARTIS, care a ființat pe lângă Școala nr.5 ”Gala Galaction” din Mangalia.

Albumele foto cuprind multe planșe ale elevilor ”galactieni” din acei ani și pot fi un foarte util material didactic pentru noile generații de copii, pentru toți iubitorii de frumos.

Desene, grafică în tuș, picturi în diferite tehnici – acuarelă, tempera, guașă, culori acrilice, au fost realizate de-a lungul anilor de generațiile de elevi de la Școala nr.5 ”Gala Galaction” din Mangalia, sub îndrumarea profesorului Traian Lupu, astăzi pensionar, cu același suflet tânăr…

Să înceapă DIALOGUL GENERAȚIILOR! Un simplu click aici și veți intra în lumea culorilor, a viselor frumoase ale copilăriei. La vremea respectivă, (noiembrie 2006), aceasta a fost PRIMA EXPOZIȚIE VIRTUALĂ, dintre toate școlile municipiului Mangalia!

Oare ce-or mai face micii artiști de atunci, tinerii năvalnici de astăzi? Pe toți cei / cele care vă regăsiți în imagini, sau în picturile de atunci, vă invităm să ne scrieți pe adresa de e-mail a redacției: [email protected]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Următorul episod, aici: Pro Artis Mangalia – DIALOGUL GENERAŢIILOR – Expo II.


Mangalia News, 25.02.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply