Planuri pentru reabilitarea Farului de la Mangalia

0
1426

RADIO CONSTANȚA: Cu un singur click pe internet, pagina se umple de aprecieri la adresa Farului Vechi de la Mangalia. Amintiri frumoase, fotografii mai vechi sau mai noi și regretul că locul a decăzut.

Unul dintre consilierii locali ai Mangaliei, Ozgun Menabit, ne-a declarat că vrea reabilitarea Farului Vechi.

„Farul Genovez – care nu prea e genovez autentic, pentru că a fost construit în anii 1950, dar este de inspirație genoveză și de aceea i se spune așa – se află pe digul central de la Mangalia; este singurul dig orientat nord-sud. De fapt, prin prelungirea lui s-au creat Portul turistic și Portul Mangalia. Acest dig este frecventat de turiști, iar farul face parte din istoricul Mangaliei. Este un far care a ajuns în paragină. Este plin de graffiti, acum. Și astăzi vedem iluminatul public – cel care din păcate nu mai funcționează, i s-au tăiat și cablurile…

În fiecare zi, am făcut un calcul astă-vară, sunt în jur de 10.000 de participanți la traficul pietonal pe dig, pe zi. Este locul cel mai important de promenadă pe timpul sezonului estival. Digul este în proprietatea unei unități militare, din câte am înțeles, dar acesta nu cred că este un impediment, pentru că legea permite să avem un proiect comun cu orice instituție publică“, a afirmat consilierul local, Ozgun Menabit despre Farul Vechi de la Mangalia și șansele acestuia la o viață mai bună.

Redactor: Dana LEBED, radioconstanta.ro.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply