Liviu Marian Pop: ”Încă 145 de milioane de lei am aprobat ieri în ședința de guvern pentru plata sentințelor judecătorești!” (Județul Constanța, ZERO lei!)

0
1791

Miercuri seara, 14.12.2017, Liviu Marian Pop, ministrul Educației a postat acest mesaj pe pagina sa de Facebook: ”Așa cum am promis. Încă 145 de milioane de lei am aprobat astăzi în ședința de guvern pentru plata sentințelor judecătorești!” și a atașat patru documente pe care vi le prezentăm mai jos.


COMENTARIU: De remarcat că județul Constanța nu are prevăzută nicio sumă pentru plata sentințelor judecătorești! (ZERO lei!). Aceasta deși se știe că sunt câteva zeci sau sute de cadre din județul nostru care așteaptă să li se acorde drepturile cuvenite în urma obținerii Distincțiilor ”Gheorghe Lazăr”, încă din anii 2009-2010!

Cotidianul online Mangalia News și ziarul Cuget Liber din Constanța au publicat mai multe articole pe această temă, dar, se vede treaba că nici reprezentanții ISJ Constanța, nici conducerea județeană a sindicatului învățământ (FSLR) nu au făcut nimic pentru a obține în instanță drepturile cadrelor didactice din județul Constanța, deși s-au făcut numeroase intervenții la dumnealor în acest scop. Amintim și faptul că, deși s-a purtat corespondență inclusiv cu actualul ministru, domnul Liviu Marian Pop și a fost informat de această situație încă pe vremea când era lider de sindicat, apoi au fost înaintate de-a lungul anilor numeroase Memorii și Petiții – Ministerului Educației, Primilor Miniștri care s-au perindat pe la Palatul Victoria, sau parlamentarilor de Constanța, care au fost și dumnealor interpelați verbal și în scris de mai multe ori, nu s-a rezolvat nimic până în prezent!

Îi rugăm și pe această cale pe domnul ministru Liviu Marian Pop și pe domnul inspector general Petrică Miu, de la ISJ Constanța, să repare nedreptățile ce s-au făcut cadrelor didactice merituoase din Mangalia și din întregul județ Constanța, în perioada anilor 2009-2017. Au trecut aproape opt ani și situația este aceeași, nerezolvată.

Domniile voastre știți bine că, ”la dosarele depuse pentru acordarea acestor distincții, ca și condiție obligatorie (sine qua non) era atașarea unor adeverințe de la primăriile locale, din care să reiasă faptul că există fonduri planificate pentru acordarea premiilor. Așadar, se pare că nu de la Ministerul Educației vin fondurile, ci de la primăriile locale, care așteaptă de mai bine de 7 ani doar un Ordin de Ministru pe care MEN trebuie să-l emită pentru aprobarea drepturilor bănești cuvenite, conform distincțiilor obținute de cadrele didactice, în baza listelor aprobate de Inspectoratele Școlare Județene și postate și pe site-ul ISJ Constanța la vremea respectivă”.


Mangalia News, Joi, 15 decembrie 2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply