Cuptorul cu microunde – Dușmanul din casa ta!

0
2050

Este posibil ca milioane de oameni sa-si sacrifice sanatatea fara sa stie de pericolele la care se expun? De ce a interzis Uniunea Sovietica aceste aparate in 1976? Cine a inventat cuptorul cu microunde si de ce ? Cum functioneaza acesta? Sunt cateva intrebari la care vom incerca sa raspundem in acest articol. Raspunsurile s-ar putea sa va socheze atat de tare incat este posibil, asa cum mi s-a intamplat personal, nici macar sa nu vreti sa il dati altcuiva, ci pur si simplu sa-l aruncati la gunoi.

Presupun ca deja mai toata lumea stie acum ca hrana pe care o mancam are directa legatura cu sanatatea noastra fizica, mentala si spirituala. Alimentele ne pot vindeca sau imbolnavi, in functie de felul in care au fost crescute, recoltate, pastrate, manipulate, preparate si binenteles gatite.

Cel mai eficient si sigur mod de a manca alimentele este in starea lor cat mai naturala, cruda. Dar nu toata lumea este pregatita sa faca asta iar pe de alta parte sunt unele alimente care nu pot fi mancate crude si astfel oamenii au gasit metode de a le gati. In secolul vitezei insa valoarea unei mese nu este data insa nici macar de faptul ca hrana este cruda sau gatita, bio sau procesata. Valoarea este data de disponibilitate, economie si eficienta (rapiditate).

Asta este si unul din motivele pentru care fast food-ul a devenit un asa mare succes. Nu este vorba neaparat de gust cat de metoda rapida de preparare si servire precum si de disponibilitate si bineinteles, economie. […]

Problema vine de fapt din aceasta preparare rapida a mancarii. Din dorinta de a vinde ceva aparent hranitor, intr-o viteza cat mai mare, totul este preambalat, conservat si depozitat cu mult timp inainte. Iar metodele de “gatit” pentru a da impresia unei mese calde sunt “prajeala” sau incalzirea. Si ce dispozitiv este folosit pentru cea mai rapida incalzire sau gatire? Ati ghicit: cuptorul cu microunde.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Daca stam bine sa ne gandim, multe din casele noastre se transforma, incet, incet, in mici restaurante fast-food, unde daca nu ne aducem sau nu ne comandam o asemenea “mancare”, o preparam, deja preambalata, la cuptorul cu microunde. Personal consider ca este posibil ca nimic altceva sa nu fie mai periculos pentru hrana noastra decat cuptorul cu microunde.

Daca este atat de periculos, de ce exista pe piata?

In acest moment foarte multi romani au in apartamentele lor un asemenea cuptor. De fapt sunt putini cei care nu au asa ceva. Sa nu mai vorbim de restaurante si chiar bucatariile din diferite birouri de firme, unde cuptorul cu microunde este un element de baza. Faptul ca este destul de ieftin, usor de folosit si isi face treaba intr-un mod aparent curat si rapid, da o valoare considerabila acestui dispozitiv in mai toate bucatariile. Putini sunt cei care cred ca aceste aparate sunt periculoase. Bineinteles, daca ar fi periculoase, guvernul ne-ar spune nu? Cineva s-ar sesiza si ar fi interzise, nu? Ei bine…, se pare ca intr-adevar, NU!

Cum functioneaza cuptorul cu microunde

Microundele sunt o forma de energie electromagnetica, precum undele radio si ocupa o parte din spectrul de putere sau energie electromagnetic. Microundele sunt o forma de unde foarte scurte (de unde si numele) care calatoresc cu viteza luminii. In lumea noastra moderna, microundele sunt folosite pentru telefoniile pe distante mari, programe de televiziune, internet, sateliti samd. Dar pentru multi dintre noi acestea reprezinta doar o notiune legata de gatirea sau incalzirea rapida a alimentelor.

Cuptorul cu microunde are in dotare un magnetron, un tub in care electronii sunt afectati de catre campurile magnetice si electrice in asa fel incat sa produca radiatii de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiatii interactioneaza cu moleculele din alimente. Toate undele isi schimba polaritatea de la pozitiv la negativ, cu fiecare ciclu al undei. In cazul microundelor, aceasta schimbare are loc de milioane de ori pe secunda. Moleculele alimentelor, in special cele ale apei, au un capat pozitiv si unul negativ, precum un magnet are polaritate nord si sud.

In modelele comerciale, aceste cuptoare au o putere de 1000 de wati. In timp ce microundele generate de magnetron bombardeaza alimentele, ele fac moleculele polare sa se roteasca la aceeasi frecventa de milioane de ori pe secunda. Toata aceasta agitatie creaza frictiune moleculara care incalzeste mancarea. Frictiunea insa este si cauza multor deteriorari ale moleculelor dimprejur, pe care le distruge, le rupe sau le deformeaza fortat.

Facand o camparatie cu soarele, microundele generate de soare sunt bazate pe principiile curentului direct pulsat care nu creeaza caldura prin frictiune. Microundele generate de cuptoare folosesc curent alternativ, care creeaza caldura prin frictiune. La acestea, energia undelor se concentreaza intr-o singura frecventa stramta din spectrul energetic, pe cand energia soarelui opereaza intr-un spectru de frecventa foarte larg. In vreme ce caldura soarelui vine progresiv din exterior in interior, in cazul microundelor de la cuptoare, caldura vine dinspre interior in afara. […]

Periculos pentru bebelusi!

Din pacate, tot mai multe mame tinere folosesc cuptorul cu microunde pentru a incalzi laptele bebelusilor. Pentru multe dintre ele, este o metoda rapida si usoara insa majoritatea nu realizeaza ca de fapt cele cateva minute in plus castigate pot afecta serios sanatatea micutilor.

Intr-un articol publicat intr-una dintre cele mai respectate reviste de medicina ”Lancet”, dr. Lita Lee afirma urmatoarele:

“Formulele pentru bebelusi incalzite la cuptorul cu microunde transforma anumiti aminoacizi trans în izomeri cis, sintetici. Izomerii sintetici nu sunt activi biologic. Mai mult de atat, un amino acid L-prolina este convertit in d-izomer, care este cunoscut a fi o neurotoxina (otrava pentru sistemul nervos) si o nefrotoxina (otrava pentru rinichi). Este destul de rau, nu numai faptul ca bebelusii nu sunt alaptati la sanul mamei, dar acuma le este dat “lapte fals” transformat in ceva otravitor prin cuptorul cu microunde”.

O modalitate mult mai sigura este de a incalzi recipientul cu lapte la jetul de apa calda al chiuvetei, sau intr-un vas cu apa calda pe aragaz, testand din cand in cand temperatura. Cele cateva minute in plus nu merita rsicul la care ne supunem copiii. […]

Carcinogeni in mancarea preparata la cuptorul cu microunde

In cartea sa ” Efectele radiatiei de la microunde asupra sanatatii ” precum si in editiile din martie si septembrie ale revistei “Scrisoarea Pamantului”, Dr. Lita Lee a facut afirmatia ca fiecare cuptor cu microunde scapa radiatii electromagnetice, denatureaza mancarea, si transforma substantele din alimente in produse toxice si chiar carcinogene. Alte cercetari citate in aceste surse au ajuns la concluzia ca aceste dispozitive sunt cu mult mai periculoase decat se crezuse pana atunci.

O serie de studii facute in Rusia a ajuns la concluzia ca substante cancericene sunt formate in toate alimentele preparate la cuptorul cu microunde. Niciun aliment nu a fost tinut in aparat mai mult decat necesar. Iata cateva astfel de rezultate:

  • Carnea preparata la cuptorul cu microunde provoaca formarea de d-nitrosodientanolamide, un cunoscut cancerigen;
  • Laptele si cerealele preparate la cuptorul cu microunde isi transforma o parte din aminoacizi in carcinogeni;
  • Dezghetarea fructelor inghetate cu ajutorul microundelor, transforma glucoza si galactoza acestora in substante carcinogene;
  • Scurta expunere a legumelor, fie crude, gatite sau inghetate la cuptorul cu microunde, transforma alcaloidele din plante in carcinogene;
  • Cercetatorii rusi au observat de asemenea si o accelerare a degradarii structurale a alimentelor si o scadere in nutrienti a acestora.

Astfel, alimentele si-au pierdut intre 60 si 90 % din nutrienti. Au fost observate:

  • Pierderea bio-disponibilitatii complexelor de vitamina B, vitamina C si vitamina E.
  • Pierderea mineralelor esentiale precum si a altor factori lipotropici in toate alimentele testate.
  • Diferite deteriorari a mai multor substante din plante, precum alcaloidele, glucozidele, galactozidele si nitrilozidele
  • Degradarea nucleoproteinelor din carne.

Microundele ucid apa!

Apa, elementul vital al vietii este afectat cel mai repede si in cel mai periculos fel de catre cuptorul cu microunde. Cum explicam mai devreme, apa este cea mai sensibila la interactiunea cu aceste unde si in consecinta este afectata si denaturata in mod fatal. Exista un experiment simplu in care peste o samanta tinuta in vata sau pamant se toarna apa incalzita intr-un cuptor cu microunde. Acea sămânță nu va creste. Este un experiment care poate fi facut de oricine. O concluzie simpla este trasa: apa isi pierde proprietatile datatoare de viata. Daca ne gandim atunci ca oamenii sunt undeva la 70% apă, ne putem imagina ce efect au aceste radiatii asupra apei din interiorul nostru.

Radiatiile din cuptorul cu microunde se scurg!

Poate ca ati auzit de pericolul rezultat din faptul ca din aceste cuptoare se scurg radiatii si atunci cand ele nu sunt pornite. Trebuie sa recunoastem ca acest risc era mai mare cu modelele mai vechi, cele mai noi fiind testate mai riguros. Adevarul este ca oricum exista scurgeri, admise si de institutiile de specialitate, prin geamul de privit, insa se spune ca nu sunt in cantitati periculoase. Deoarece expunerea la radiatii scade cu cat ne aflam la mai mare distanta de cuptorul cu microunde, este sugerat sa ne aflam mereu la o distanta destul de mare de acesta. Sistemele de siguranta necesare la fabricarea acestora sunt foarte stricte. Ele trebuie sa aiba doua sisteme independente care sa opreasca functionarea in caz ca usa se deshide si inca un sistem de monitorizare care sa opresca functionarea in cazul in care cele doua sisteme de inchidere nu mai functioneaza. Si cu toate astea, ar trebui sa credem ca suntem in siguranta.

Insa, dupa cum afirma o organizatie non-profit “Powerwatch”: ” Chiar si in cazul in care cuptorul cu microunde functioneaza corect, nivelele de radiatie din bucatarie este probabil sa fie crescute si chiar mai mari decat cele emise de o statie de telefonie mobila aflata in apropiere. Amintiti-va de asemenea si de faptul ca microundele calatoresc prin pereti daca aparatele sunt lipite de acestia.

“Exista afirmatii cum ca un singur cuptor cu microunde lipit de peretele bucatariei, poate radia toate apartamentele din scara respectiva. Cu toate astea, s-a observat ca si daca stam la o distanta de un pas de cuptor suntem expusi la o cantitate de radiatii care a fost in mod clar legata de leucemie. Deci pentru cei care au un astfel de aparat, este de preferat sa nu stati in prejma lui prea mult, mai ales femeile insarcinate si copii. De asemenea datorita faptului ca ochii sunt foarte sensibili la radiatia provenita de la cuptorul cu microunde exista un mare pericol de cataracta.

13 motive sa-ti arunci cuptorul cu microunde:

  1. Continuand sa mancam alimente preparate in cuptorul cu microunde, vom suferi pe termen lung, in mod permanent, deteriorari neurologice (scurt-circuite ale impulsurilor electrice, depolarizarea si demagnetizarea tesuturilor nervoase);
  2. Organismul uman nu poate metaboliza produsele necunoscute rezultate in urma supunerii alimentelor la cuptorul cu microunde;
  3. Producerea de hormoni este oprita sau modificata, atat la barbati cat si la femei;
  4. Efectele produselor secundare rezultate in urma folosirii cuptoarelor cu microunde sunt reziduale (pe termen lung, permanente) pentru corpul uman.
  5. Mineralele, vitaminele cat si alti nutrienti ai alimentelor preparate in cuptorul cu microunde, sunt reduse sau alterate astfel incat corpul uman ori nu poate beneficia de acestea ori absoarbe nutrienti alterati care ii fac rau in loc de bine;
  6. Mineralele din legume, sunt transformate in radicali liberi cauzatori de cancer, atunci cand sunt preparate la cuptorul cu microunde;
  7. Alimentele preparate la cuptorul cu microunde provoaca tumori intestinale si stomacale. Acest lucru poate fi cauza cresterii ingrijoratoare a cancerului de colon in America, unde 90 % din populatie foloseste un astfel de aparat;
  8. Consumul prelungit de astfel de alimente determina cresterea celulelor canceroase in sangele uman.
  9. Consumul continuu de alimente preparate la cuptorul cu microunde determina deficiente imunitare grave in ceea ce priveste glandele limfatice si alterarea sangelui.
  10. Alimentatia cu astfel de alimente provoaca pierderea memoriei, a concentratiei, instabilitate emtionala si chiar scaderea inteligentei.
  11. Scurgerile necontrolate pot provoca leucemie si cataracta.
  12. Radiatiile se pot scurge prin pereti.
  13. Daca torni apa care a stat pentru doar doua minute in cuptorul cu microunde peste o sămânță, aceasta nu va creste.

Citiți articolul integral aici: viataverdeviu.ro/cuptoarele-cu-microunde-dusmanul-din-casa-ta


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply