Creşteri salariale la DAMEN, ca urmare a grevei spontane

0
2535

farmec.ro
carturesti.ro%20

După ce, la sfârşitul lunii august, navaliştii din Şantierul Naval Damen Galaţi au ieşit cu sutele în faţa sediului administrativ într-un protest spontan nemulţumiţi de nivelul de salarizare, iată că negocieri asidue între sindicalişti şi conducere s-a reuşit negocierea contractului colectiv de muncă. În acest context, în luna septembrie s-a semnat protocolul privind majorările salariale convenite între cele două părţi în baza căruia s-a parafat şi semnat Contractul Colectiv de Muncă (CCM) pentru perioada 01 septembrie 2017 – 31 decembrie 2018.

”Am încheiat negocierile Contractului Colectiv de muncă pentru 2018, inclusiv pentru cele patru luni din 2017, deci este valabil contractul începând cu 01 septembrie 2017 până la 31 decembrie 2018. S-a reuşit să se obţină majorarea salarială care era cea mai importantă. Am obţinut pentru salariaţii direct productivi o majorare a salariului brut cu sume între 300 şi 350 lei, iar pentru restul personalului cu sume între 150 şi 220 lei. Spun ”între” deoarece majorările se aplică conform unor criterii şi de aceea sumele diferă. S-a majorat valoarea primei de vacanţă pe tranşe de vechime, cu 50 de lei pe fiecare tranşă”, a precizat liderulul de sindicat, Pavel Stelian.

Potrivit declaraţiilor acestuia, s-a negociat şi acordarea unei prime de fidelitate de 600 de lei pentru cei care au vechime cuprinsă între 5 şi 10 ani, iar pentru cei care au o vechime neîntreruptă în societate de peste 10 ani, vor beneficia de o primă de 1200 de lei, aceste sume urmând a fi plătite în ianuarie 2018. În plus, a fost majorată şi valoarea alimentaţiei de producţie de la 6 lei/zi lucrătoare, la 8 lei, care va fi acordată în baza aceloraşi criterii ca şi până acum. Reamintim că începând cu data de 29 august 2017, câteva sute de navalişti au întrerupt munca timp de câteva zile.

Protestul spontan de la Şantierul Naval Damen Galaţi a fost generat de nemulţumirile muncitorilor legate de salarizare. În şantierul naval gălăţean există un deficit de personal de aproximativ 15 – 20 %, iar în aceste condiţii muncitorii sunt nevoiţi să muncească astfel încât să acopere lipsa de personal.

Sursa: monitoruldegalati.ro, 10.10.2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply