Cele mai dezvoltate piețe imobiliare din țară și evoluția acestora

0
1058

Ulterior crizei din 2008, piața imobiliară din țară s-a redresat, urmând în prezent un trend ascendent, 2017 fiind anul vedetă în ce privește tranzacțiile realizate la nivel național. Astfel, dezvoltatorii imobiliari accelerează proiecte noi, ce au în plan construirea a peste 25.000 apartamente care urmează să fie livrate în piețele rezidențiale regionale din țară.

Compariimobiliare.ro este unul dintre cele mai mari portaluri imobiliare online ce oferă statistici exacte și reale cu privire la prețurile apartamentelor disponibile pentru vânzare sau închiriere, care, se pare, au crescut considerabil în 2017 în orașele cele mai mari din țară. În unele cartiere ale acestora, tarifele s-au majorat considerabil, depășind chiar și 7% pe metru pătrat. Asta înseamnă că un metru pătrat util are un preț de aproximativ 1.200 euro la ora actuală.

Așadar, cei care accesează platforma online menționată și realizează căutări după anunturi imobiliare Constanta, Iași, Cluj, București etc. au ocazia de a afla tarifele pe care mizează proprietarii în prezent.

Potrivit statisticilor disponibile aici, apartamentele de vânzare se ridică la o valoare totală de peste 95 milioane euro. Dintre acestea, marea majoritate dispun de suprafețe cuprinse între 50 și 60 metri pătrați. Spre exemplu, în capitala Transilvaniei, urmează să fie livrate în cursul acestui an un număr de peste 4.200 locuințe ce sunt dedicate segmentului middle market, multe dintre acestea fiind deja achiziționate din stadiul de proiect.

Fiecare oraș pune la dispoziția celor interesați locuințe ce oferă diverse condiții de confort, în funcție de posibilitățile financiare ale fiecăruia. În principiu, toate acestea respectă normele și prevederile legale de construire, diferența constând însă în condițiile pe care le oferă. Spre exemplu, în București un apartament premium nu este accesibil oricui, având în vedere că prețul pe metru pătrat util pentru această categorie este mult mai ridicat decât cel al unor apartamente middle market.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nici piețele imobiliare din orașe precum Constanța și Cluj nu au stagnat, în privința acestora înregistrându-se scumpiri de peste 7%, respectiv 9%. Spre exemplu, cartierele cele mai scumpe din capitala Moldovei sunt Centru Civic – 1.397 euro și Dealu Doamnei – 1.768. Încă mai există locuințe în construcție însă.

De asemenea, în Timișoara, viitoare Capitală Culturală Europeană – 2021, vânzătorii au pretenții cu până la 8% mai mari anul acesta. Potrivit anunțurilor disponibile pe portalul compariimobiliare.ro, Piața Unirii, Punctele Cardinale și Piața Victoriei sunt printre cele mai scumpe zone.

Pentru ca doritorii să ia cele mai bune decizii legate de apartamentele de vânzare trebuie să ia în calcul aspecte precum prețul, condițiile îndeplinite, locația, accesibilitatea la principalele zone de interes etc.

Un bun început în acest sens îl reprezintă selectarea celor mai relevante anunțuri în funcție de necesitate. Astfel, cele care includ și fotografii reprezentative reușite pot fi o alegere potrivită. Desigur este doar un aspect și în nici un caz unul decisiv. Spațiul aerisit, lumina, condițiile de confort pe care le asigură sunt elemente ce pot influența decizia cumpărătorilor. Sunt motivele pentru care proprietarii preferă să programeze vizitele la anumite ore din zi, când lumina oferă o altă imagine asupra apartamentului.

În ceea ce privește prețurile, nu ar trebui să apară nici un fel de neînțelegeri, având în vedere că portalul compariimobiliare.ro oferă date clare cu privire la acestea. Astfel, clienții se pot orienta după proprietarii care le oferă pe cele corecte, dar mai ales care oferă posibilitatea de a negocia.

Având în vedere toate aceste aspecte, fiecare se poate decide pentru acele apartamente pe care le consideră cele mai relevante și mai adecvate nevoilor proprii. Plata se poate face cash, prin credite bancare sau prin programul Prima Casă, după posiblități și preferințe. [P].


Mangalia News, 26.09.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply