MANGALIA STREET ART,
SAU BUCURIA DE A PICTA! Partea I [Galerie FOTO]

0
1860
Mădălina, Premiul I, cu Felicitări!

MANGALIA STREET ART, SAU BUCURIA DE A PICTA!

Sâmbătă, 16 septembrie 2017 va fi, cu siguranță, o zi memorabilă pentru participanții la evenimentul stradal care a avut loc la Mangalia, pe trotuarul din fața Casei de Cultură. Copii de toate vârstele, însoțiți de părinți sau de bunici, au venit să deseneze cu cretă și cu pastel pe asfaltul străzii, scene ce li s-au părut lor mai interesante, îndrumați de Cristian TRUCĂ, cel mai renumit pictor stradal în 3D din România. Reîntors acasă, în Mangalia, unde are familia, Cristian TRUCĂ și-a văzut astăzi împlinită o parte din visul său mărturisit nouă în urmă cu aproape o lună, acela de a organiza la Mangalia un Festival internațional de artă stradală, sub genericul ”MANGALIA STREET ART FESTIVAL”.

Pentru acest an, pictorul Cristian TRUCĂ este bucuros că a reușit să sensibilizeze câțiva copii talentați, care au dat curs apelurilor sale și ale cotidianului online Mangalia News și au venit la primul concurs desfășurat sâmbătă.

După cum ne-a mărturisit, artistul ar dori să repete asemenea concursuri de desene pe asfalt și în următoarele săptămâni și, mai ales, ar fi tare bucuros să împărtășească din tainele meșteșugului său și altor copii din școlile Mangaliei. Lansăm propunerea către școlile și liceele din oraș, să înființeze, pe măsura posibilităților, cursuri / cercuri / ateliere de pictură în cretă și în tehnica pastelului și să-l invite pe Cristian TRUCĂ să colaboreze.

Premiile concursului ”MANGALIA STREET ART”, ediția I au fost oferite micilor pictori de Cristian Trucă, personal, acesta găsind înțelegere la o Librărie din oraș, care a sponsorizat cu ce a putut… Nu ar fi rău ca, măcar pe viitor, să se implice și autoritățile locale în premierea copiilor participanți.

Iată numele micilor plasticieni care s-au situat pe primele trei locuri:

PREMIUL I – MĂDĂLINA-ELENA CÂRNICI, clasa a II-a D, Școala Nr. 3, Mangalia

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

PREMIUL II – ALISA-MARIA TĂNASE, clasa a II-a B, Școala Nr. 3, Mangalia

PREMIUL III – LUCA STANCIU, clasa a IV-a, Școala Gala Galaction, Mangalia.

Lucrările premiate:

Cartea de vizită a artistului Cristian Trucă este impresionantă. Fotografii din periplurile sale europene, participările la numeroase festivaluri din importante orașe ale Europei, premiile și medaliile obținute la concursurile de artă stradală, ca reprezentant al României, toate acestea le puteți vedea pe pagina sa de Facebook.

Fotografiile de mai jos vorbesc de la sine despre bucuria de a picta, de la mic, la mare:

S-au mai remarcat, alături de premianții acestei prime ediții a concursului ”MANGALIA STREET ART”: Elmiran Cherim, elevă în clasa a VIII-a, Școala Gala Galaction, Teodora Gheorghiu, clasa a IV-a, Școala nr. 3 și un grup de eleve care au realizat o compoziție comună, în echipă: Sânziana, Alexandra, de la Școala 5, Ștefania, de la Liceul Callatis și Tea, de la Școala 3. Alte lucrări interesante au realizat: Fabian – ”Familia mea”, Darius, un peisaj cu flori și Toma, eroul zilei, (4 ani) care și-a intitulat desenul realizat rapid ”Un submarin și o meduză” 🙂  FELICITĂRI, TUTUROR PARTICIPANȚILOR! 

Luni, 18 septembrie, urmează partea a doua a reportajului FOTO.


Mangalia News, Duminică, 17.09.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply