Eroii ţării, comemoraţi în Piaţa Republicii din Mangalia

0
1326

 

Primăria municipiului Mangalia şi Garnizoana Mangalia au organizat, joi, festivitatea de comemorare dedicată Zilei Eroilor Neamului Românesc. Manifestarea a avut loc în Piaţa Republicii din localitate, începând cu ora 12.00. La eveniment au participat, zeci de militari ai Garnizoanei, jandarmi, ofiţeri activi, în retragere şi rezervă, veterani de război, reprezentanţi ai autorităţii locale, precum şi cetăţeni ai oraşului.

Manifestările dedicate Zilei Eroilor au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei, comandor Petrică Pârvu de către Garda de Onoare. Au urmat oficierea slujbei religioase şi depunerea de coroane din partea delegaţiilor prezente. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, în aplauzele audienţei aflate în Piaţa Republicii.

Ziua Eroilor este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere.
Astfel, în toate bisericile din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate  apărarea ţării şi pentru întregirea neamului românesc. (Joi, 25 mai 2017).


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply